• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PB S-12 i S-10 a skrznki do nich....

Reakcji
0
Mam dylemat. Chce kupic sobie glosnik do samochodu i mysle ze bedzie to PB. Tylko nie wiem ktory... Bardziej zastanawiam sie nad S-12 poniewaz nie ma duzej roznicy w cenie miedzy nimi a jednak 30 to 30.... I nastepne pytanko w jaka skrzynie go najlepiej wrzucic?? Zamknieta czy BR??

takero, ale lepsza bedzie BR czy zamknieta?? Bo slyszalem ze S-12 pod BR moze byc strasznie wolny?? Czy moze jednak kupic S-10?? Bo tak szczerze to nigdy nie slyszalem obudowy zamknietej i nie wiem jak to zagra...

gniochu napisał:
lepsza bedzie BR czy zamknieta??
odwieczny dylemat :)
W wozie zamknięta zagra niżej, jednak odpowiednio dobrany br doda kopa głośnikowi.
producent nie wypuścił przypadkiem .pdf-a żadnego ?

gniochu, głośniki tak na granicy, ja osobiście dałbym je w closed.
Tak na oko - 10' w 20 pare (ze 25) litrów, 12' w jakieś 2 razy większą objętość - ze 40l.

Pawel S.,
Pawel S. napisał:
b-r to zwykla skrzynia z dziora
poziom zniewala jak na 977 postów na koncie.
br z dziurą?
defektyzm siejesz, później chłopak zrobi otworek i pomyśli że jest dobrze, a nie jest.. :/

tak naprawde żeby móc być pewnym wypadałoby posłuchać ;]
Z BP problem jest taki żę trzeba projekt opracować i prawdopodobnie go na bieżąco modyfikować, do tego zdecydowanie przydaje się aparatura pomiarowa, której pewnie nie masz sądząc po pytaniu jakie zadałeś...

Pozatym z doświadczenia wiem że jeśli producent podaje qts tak właśnie na granicy 0.5 to często okazuje się że tak naprawde jest o paredziesiąt procent wyższy :)

magik, no przeciez wyraznie sie nabijam :razz:

a co do rodzaju obudowy - jezeli ma byc do szpanowania itp to koniecznie b-r jezeli tylko dla siebie to mozesz tez dac zamknieta ale to zalezy co lubisz

Powrót