• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PC Audio - Poor Man's Strad MINI

Mi też nigdy nie podobał się ten kształt, ale potrzebowałem czasu albo po prostu znudziły mi się dotychczasowe konstrukcje, żeby ten gust w sobie odkryć:)

Jakieś propozycje prowizorycznej zwrotnicy Panowie macie może? Pamiętam, że ktoś miał pomierzone głośniki..

ja myślę ze z racji że to ma być tanio to kondensator wystarczy tylko mniej więcej dobrany :)
bo zwrotnica wyjdzie drożej jak głośniki ;)

After...:blushing:
Dodam, że zabawki skończone są dopiero w 70% (została do zrobienia prowizoryczna zwrotka, boczki, podstawka z terminalem).
Wymiary: wysokość 22,5cm, szerokość 13cm, głębokość 3,5cm

Wydaje mnie się, że bez widocznych śrub imbusowych wyglądałoby lepiej ( tak jak mission ).... Co to za ciemny pasek przez środek ? ( szpeci tylko ten ładny fornir )

Wydaje mnie się, że bez widocznych śrub imbusowych wyglądałoby lepiej ( tak jak mission ).... Co to za ciemny pasek przez środek ? ( szpeci tylko ten ładny fornir )

Miało być dokładnie tak jak jest:) Pasek to czarny lakier, który przy wykonywaniu ograniczyłem taśmą malarską...

mi sie podobaja
tu lepiej niz w mms-ie wygladaja :P

a na zwrotke proponuje 1.5mH, 4,7uF na wysoki i rez min 5r

Powiem tak. Każdy audiozboczeniec powinien mieć taką konstrukcję na swoim biurku. Bardzo ładny fornirek. Szkoda, że nie spiąłeś się i nie wykonałeś wcześniej. Żartuję. Nie wiem skąd bierzesz czas na te wszystkie rzeczy. Ale wiem co będzie Twoją następną konstrukcją po skończeniu tej i hybrydy. DAC?

Hehe nominowany do odznaczenia "konstruktor" już byłem i nie było sprzeciwu, tyle że coś administratorzy nie za bardzo mają czas mi przypiąć... :flapper:

Ale wiem co będzie Twoją następną konstrukcją po skończeniu tej i hybrydy. DAC?

Całkiem możliwe, chociaż DACa chciałbym już sobie kupić gotowego. Swojego czasu przerabiałem kilka kostek na raz (pcm 2912 2702 2704).
Mam do skończenia jeszcze dwa lampowce no i tą hybrydę upakować w jakąś niegłupią obudowę.
Możę coś tego typu Pogromco?:) http://www.timefracture.org/radio.html

Powrót