• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Peerless SLS10, SLS 12 czy coś innego?

Reakcji
15
Mam zamiar kupić głosnik do 600zł zastanawiam się nad peerless sls 10 albo 12, chce to zasilic 2 x tda 7294, co doradzacie do takiej cenny i który do tego wzmaka glosik dobrać. Pokuj 15 m2, raczej muzyka, rzadziej film. I czy taki peerless to juz hi-end, prawie czy dalej low end?

Mostek tda będzie odpowiedni dla głośnika sls 10. 600 zł to sporo kaski na głośnik i wydaje mi się że z takimi pieniędzmi możną by już pomyśleć nad lepszym wzmacniaczem – do przetwornika za 600 zł tda nie będzie dobrym rozwiązaniem gdyż będzie ograniczać jego możliwości.

Mostek TDa to strata kasy to sls 10 jak i 12tki jest poprostu za slaby, chyba ze nie chcesz wpelni wykozystacm ozliwosci przetwornika wowczas jest ok.

ezo bez przesady... 160w temu glosnikowi spokojnie starczy... a tyle daje mostek tda

To powiedzcie mi co kupic zamiast TDA, zaraz powiecie STK do ktorego 10 zabezpieczen i innych dupereli trzeba dorobic a orginalną kostke ciezko dostac, same podruby.

No ale ezo jaki masz duzy pokuj bo moj to 14-15m2 ale zastawiony po bokach szafkami i co moze nie styknac taki wzm na taki pokuj za malo moze byc, do muzyki. A i ezo ja chce b-r zrobic a nie Closed jak ty a wiesz przeciez ze jak closed to mniejsze SPL.

Gra w pokoju 20m^2 a dokladnie sypialni :).
Chodzi o to ze tda tego przetornika nie utrzyma na wodzy :(.

tez mam mostek tda do SlS 10i uwazam ze to za mało, a poza tym taki mostek ma 120wat a dalej to juz same znieksztalcenia

Sorki za to że się tu wtroncam ale nie będe zakładał nowego posta :]
Gdzie w Rotterdamie lub Amsterdamie można kupić głośniki Peerless, Vifa lub Visaton ??
Jade w wakacje i może bym sobie sprezentował kilka.
Pozdro.

[ Dodano: 2005-05-25, 14:53 ]
Heh znalazłem... różnica do cen polskich 20zł na kożyść holandi... chyba kupie u nas ;-]

mam dyszke i jestem baardzo zadowolony ...sad grodzki za zaglusznie ciszy nocnej "D
a napewno nie jest to hi end jest przecie jeszcze xls co do wzmakow to u mnie szaleje na stk'u ale z tego co slyszalem to moze byc jeszcze lepiej ...w sumie to sobie nie wyobrazam :P

kondrax napisał:
To powiedzcie mi co kupic zamiast TDA, zaraz powiecie STK do ktorego 10 zabezpieczen i innych dupereli trzeba dorobic a orginalną kostke ciezko dostac, same podruby.
ojjj Igod zrobi ci ...dobrze ;)
ja jestem zadowolony :P

U mnie w pokoju 15m kw syb Ezo sie sprawdzal i nawet go przyciszalismy.
Jednak ustawienie both w ampie sprawialo ze taki sam sygnal czyli do najnizszych rejestrow lecial w kolumny .Caly zestaw sie usupelnial.
Moze jesli ktos ma 4 satelitki i che samego suba uzywac do najnizszych to bedzie musial go bardziej odkrecac.

Powrót