• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Piec gitarowy 100W EMINENCE MONACOR

Reakcji
0
Witam wszystkich
Buduje piec gitarowy na gotowym kicie. Szaleństwa nie ma standardowa aplikacja TDA7294, regulacja wszystkiego co mi na początek potrzebne. Będzie służyć do nauki gry na elektryku w domowym zaciszu. Wszystko uruchomione działa :) podłączone pod testowe głośniki RTF. Kilka fotek:
23186867.jpg

71511702.jpg

19564733.jpg

88445147.jpg

Teraz problem mam z głośnikiem, max 150 zł żeby konstrukcja całkowita była budżetowa. Na oku na razie mam:
http://www.monacor.pl/product/show/7891/SPA-8PA
http://www.loudspeakersplus.com/product/ALPHA_8A/EMINENCEALPHA-8A/

Możecie coś polecić w tym przedziale cenowym ? Zastanawiałem się też nad jakąś 10" ale już konkretnego modelu na oku nie mam.

tak to ta konstrukcja, miał już ktoś z nią do czynienia ? jaki głośnik podłączony mieliście ? albo proponujecie ?

Te kity są znane z złego wykonania od rozmieszczenia elementów ich doboru po źle zaprojektowany układ elektroniczny... częste problemy z masą.

Witam,

maxdila, a nie pomyliło Ci się z Altron-em przypadkiem? Uruchomiłem kilka ich zestawów i nie zauważyłem niczego o czym piszesz. Pracują nienagannie blisko 2 lata. Praktycznie cały mój panel do suba to ich kity. Aby było jasne, to nie mam nic współnego z nimi poza tym, że mieszkam w Lublinie i jestem zadowolony z tego co kupiłem. Co prawda wspomniany Altron też jest z Lublina ale na ich zestawy się nie zdecydowałem z uwagi na złe opinie oraz wyższą cenę.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Być może maxdilla, ale kity które mam w wzmaku subwoofera działają normalnie oprócz auto startu który jest za mało czuły. Problemów z masą nie zauważyłem. W którym konkretnie kicie zauważyłęś te problemy wyżej wspomniane przez Ciebie?

niestety nie, szukam odpowiedniego kandydata :) na razie testuje na RTF

Powrót