• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

piękna polska naprawa sprzętu audio :D

Reakcji
55
pewnego dnia wszedłem sobie na facebooka, i napisała jakaś pani, że ma do sprzedania wzmacniacz który nie działa za 20 zł. ktoś próbował naprawiać, bo najpierw przestała działać regulacja wzmocnienia chyba, oddali do serwisu specjalizującego się w audio, a teraz w ogóle nie działa. pomyślałem sobie - cena wysoka nie jest, może spróbuję szczęścia. przywiozłem do domu, i patrzę. wzmacniacz taki:

no spoko, hitachi to może nawet fajnie będzie grało:

otwieram sobie, i tu zagadka. kto zgadnie co się nie zgadza, wygra nagrodę - uścisk dłoni prezesa :P :

rozwiązanie później...

Ostatnia edycja:
Też kupiłem całkiem niedawno końcówkę mocy, ogólnie sprawna i to się zgadza, tylko co z tego jak z org końcówki jest obudowa i 10% elektroniki, a reszta to jakiś tani kit avt:/

odpowiedź bliska temu co jest już padła, więc pokazuję co znalazłem:

a od spodu wygląda to tak:

załamać się można...

Ostatnia edycja:
Gdyby to chociaż estetycznie zrobili, to by jeszcze uszło, ale radiatorek, przewody i zniszczone PCB to istny szał.

ja sie zastanawiam czy to w ogóle da radę jeszcze uratować, schematów w internecie niestety brak...

Pewnie robota jakiegoś ucznia liceum, czy coś, kasy brak, skilla też to się*robi byle działało.
Wątpię czy jakiś naprawiacz starej daty (bo z takimi mi się skojarzył temat) odstawił by taki numer, prędzej by powiedział że się nie opłaca i żeby kupić nowy.

Takie fuszerki do z konieczności 15 lat temu czasem się*robiło, ale i to znacznie bardziej estetycznie ^^

ja sie zastanawiam czy to w ogóle da radę jeszcze uratować, schematów w internecie niestety brak...
Chyba nie warto. Masz chassis za 20zł, wstaw w środek jakiegoś iampa, albo co.. Może (mało prawdopodobne) z trafa skorzystasz i tyle. Nawet radiatora nie ma.

Powrót