• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PIERWSZE KOLUMNY 500-600 zł

Reakcji
0
Witam. Chciałbym sobie złożyć podłogówki 2 drożne do 12m2. Obecnie mam eltax liberty 1+ i amplituner Yamaha RX-V459. Eltaxy mają dla mnie stanowczo za mało basu. Słucham rocka, spokojnych kawałków ( czasami nawet jazz ) zarówno jak i jakieś techno jak mi wpadnie w ucho :] Myślałem o STX 18-140-8 AKX + Vifa DX25tg05-04. Chciałbym żeby głośniki łącznie kosztowały mnie koło 400 zł reszta w sumie nie gra roli. Może polecicie mi coś lepszego ale pod warunkiem że dostane schemat zwrotnicy ! W ciemno napewno nie będę robił. Dziekuje i pozdrawiam

Nie wiem czy nie poszedłbym w 3 drogi na stxach - 22 scx, gdm 14 i pj, choć wartoby Irka o zwrotę z DXem poprosić - to 50zł więcej tylko, a zupełnie inny świat wysokich tonów :)

Boje sie 3 droznej zwrotnicy :P A moze ten HDS 164 co mi na pw napisałeś, tylko zwrotnicy nie mam ale on chyba lepszy od stxa też.

hds164+dx 25:)??
zwrotke udostepnie jak wroci z pomiarow pod koniec tygodnia:)
ewentualnie jak 600zl to max na wszystko to moze hds134+dx25?

no to super, jak chialem stx, to radzili do hds doplacac bo to inna polka, a teraz sie dowiaduje ze niepotrzbnie sie z AC bawilem i zamawialem :neutral:

do takiego pomieszczenia 13cm spokojnie wystarcza - tez bym celowal w hds134 badz w visatona al130. 3-way to przerost formy nad trescia w takim metrazu...

nonameplum napisał:
Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale kiedyś w temacie o 15 ax pisano, że głośnik STX też dobrze sobie radzi może nawet lepiej niż HDS'y... Więc możesz też pokusić się o 15 akx + DX25
Zdecydowanie wolał bym peerlessa. :wink: Może i stx aspiruje do wyższej półki ale do hds'a temu głosnikowi daleko.

Na audiocomponents

DX25TG-05/04 20.04 czyli jakies niecałe 70 zł
i
HDS-164 Nom. 36.28 ~ 125 zł

To chyba nie drogo... Zmieszcze sie akurat w 400 zł

Tak jak mówiłem dokładnie nie pamiętam jak to było. Być może chodziło o SDS. Z tego co pamiętam takero coś o tym się wypowiadał. Ale co do bassu to 15 akx za wiele Ci go nie da. Celuj w coś o większej średnicy.

Do cen dolicz podatek 19%. Ale tak czy siak kwota jest bardzo atrakcyjna, kwestia tylko dobrej zwrotki :)

To sie zmieszcze w 500 zł :] Ale chyba warto wydać więcej dla HDSa z tego co tu przeczytałem

Może coś podobnego do tego
LINK

troche mieszaja tu z cenami;)
850439 HDS-164/182 51.30*3,60(za euro przykladowo)*1,19(podateczek)*0,9(z obnizka 10%) i masz cene:)

Powrót