• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pilot do Blaupunkt IR+40BK

• Autor wątku Autor wątku Jimi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam,
Wpadł mi w ręce tuner sieciowy Blaupunkt IR+40BK. Kupowałem jako uszkodzony ale mam obiekcje czy na pewno jest uszkodzony. Otóż sprzęt działa praktycznie poprawnie. Można łatwo go skonfigurować. Wyszukuje i łączy się ze stacjami DAB oraz internetowymi. Podłączyłem go po optyku pod amplituner Yamahy. Okazuje się, że by cokolwiek usłyszeć muszę skręcić sprzęt na co najmniej 3/4 mocy. I to była ta wada. Tuner ma mało mocy na wyjściu. Obstawiam jednak, że to nie uszkodzenie tylko wyciszenie softwarowe z pilota. Niestety sprzedawany tuner sieciowy był i jest BEZ PILOTA. Z panelu sterowania nie mam możliwości zmiany głośności samego tunera. Stąd pytanie skąd mogę wziąć pilota do tego ustrojstwa?? Bądź poradźcie mi jakiś zamiennik abym mógł to sprawdzić. W samej instrukcji nie był podany model pilota.

Witam,
Wpadł mi w ręce tuner sieciowy Blaupunkt IR+40BK. Kupowałem jako uszkodzony ale mam obiekcje czy na pewno jest uszkodzony. Otóż sprzęt działa praktycznie poprawnie. Można łatwo go skonfigurować. Wyszukuje i łączy się ze stacjami DAB oraz internetowymi. Podłączyłem go po optyku pod amplituner Yamahy. Okazuje się, że by cokolwiek usłyszeć muszę skręcić sprzęt na co najmniej 3/4 mocy. I to była ta wada. Tuner ma mało mocy na wyjściu. Obstawiam jednak, że to nie uszkodzenie tylko wyciszenie softwarowe z pilota. Niestety sprzedawany tuner sieciowy był i jest BEZ PILOTA. Z panelu sterowania nie mam możliwości zmiany głośności samego tunera. Stąd pytanie skąd mogę wziąć pilota do tego ustrojstwa?? Bądź poradźcie mi jakiś zamiennik abym mógł to sprawdzić. W samej instrukcji nie był podany model pilota.

Loritech Harmony ?
https://support.myharmony.com/en-us/compatibility

Znalazłem, że obsługuje Blaupunkt IR 38e to może i twoje by złapało.

IR+38 i IR+40 ma takiego samego pilota patrząc po instrukcji obsługi... z tym że cena takiego pilota jest równa cenie nowego tunera w Niemczech kosztuje jakieś 150 euro... wiec suma summarum poszukuje czegoś tańszego :D ja za tuner dałem 100 z wysyłką i wolał bym jakoś tanio sprawdzić swoje przypuszczenia :D

Ostatnia edycja:
A masz może konto na ebay-u i znasz niemiecki? Bo ja nie a tak bym kupił... Jesteś w stanie pomóc??

Powrót