• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pioneer M-J410 zabezpieczenie jak obejść.

Reakcji
3
Witam, mam do was prośbę mam samą końcówkę mocy z wieży. Niestety by ona zagrała jako sama końcowa na przeszkodzie stoi mi przekaźnik od zabezpieczeń. Pytanie jak to obejść. Przekaźnik wg. nie daje oznak życia.

f2f3a07e29d4ea049acb95d04389f41c460d27fc_1430395585.jpg

Niestety nie mam jak tego sprawdzić. Musiałbym całość rozbierać. Ale to dopiero jak znajdę jak rozwiązać obejście... Sprzęt jest w 100% sprawny. Tylko nie działa z powodu braku tunera... czyli całego procesora. Jest to typowy analog jeśli chodzi o cześć końcówki mocy.

Tak, czy inaczej ją rozbierzesz, to na co czekasz? Tylko ułatwisz sobie dostęp.

Ta,ale chciałem tego uniknąć ponieważ. Z logicznego pkt. widzenia gdyby napięcie było to by przekaźnik zadziałał.
Dobra trochę na modziłem i rozebrałem trochu wzmacniacza...

Napięcia nie ma. Przynajmniej na cewce bo nie sprawdzałem względem masy. Jakieś inne propozycje ?

Na innym forum dostałem odpowiedz że wystarczy połączyć C E na Q320 - zewrzeć,ale pytanie czy to mi coś da ? I z tunera nie ma wyjścia do zabezpieczeń z procesora (sterownia czy cokolwiek takiego) po prostu jest jeden PIN który idzie prosto na baze Q320

Wzmacniacz nie ma innych rozwiązań zabezpieczeń tylko własnie ten przekaźnik od wyjścia.

Powrót