• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pioneer TS-W257D4 ktoś zna ?

no dobra, a zna ktoś ten głośnik i wie jak go aplikować najlepiej ? Zresztą jeżeli na stronie producenta nie ma parametrów to mam wierzyć z jakiejś ruskiej ? : )

[ Dodano: 2010-05-28, 19:14 ]
moge go wrzucić w closed 20l, qts = 0.44 a powyzej 0.50 dopiero wrzuca sie do zamknietej ale nie wiem, moze mozna sprobowac?

Znalazłem dopiero na 7 stronie google ale mam :D więc producent proponuje coś takiego.

rozumiem, ze jest to buda zamknięta. Co myślicie ?

[ Dodano: 2010-05-28, 22:58 ]
tylko, ze ona jest troche za duża zrobiłbym mniejszą.

Bartuś, dzieciaku, czy tys na glowe upadl :?: :!:
zmieniles 2 dobre tonsile na to gowniane buczydlo :?: :!: :shock:
te glosniki sa tak gowniane ze nawet nikt ich juz u mnie w miescie nie sprzedaje...
wsadz go w ta obudowe i sam sie przekonasz dlaczego...
no i jak masz zamiar to uzywac w domu to jeszcze bardziej sie rozczarujesz ;]

Pawel S. napisał:
Bartuś, dzieciaku, czy tys na glowe upadl

bez komentarza pytam sie o bude dla tego głośnika...
A czy zdradziłem jakieś plany ?? ...
Tonsile sprzedałem ale, że wzmacniacza nie moge to po okazyjnej cenie nadażyło mi sie kupić to coś [100zł] Zrobie na tym skrzynie do auta i sprzedam ... Wcześniej pogram troche dla testów po raz kolejny i posłucham sobie tego glosnika. Boze czy to powod zeby zdanie zaczynac od
Pawel S. napisał:
Bartuś, dzieciaku, czy tys na glowe upadl
? ... 2 tonsile w 12mkw to dopiero buczało ...
ps: jezeli wzmacniacz sprzedam za tyle ile chce to naprawde dużo mnie nie kosztowało posiadanie suba na 2x gdn30120, co najmniej 3/4 kasy sie zwrocilo ...

Skoro ty jestes taki super mego osłuchany też pewnie przechodziłeś przez coś takiego ..

Bartuś napisał:
po okazyjnej cenie nadażyło mi sie kupić to coś [100zł] Zrobie na tym skrzynie do auta i sprzedam ...
jak nie mozesz sprzedac dobrego wzmacniacza to jak ty chcesz sprzedac takiego suba?
na allegro nie masz szans. jedynie poczatkujacy na miescie...

Bartuś napisał:
2 tonsile w 12mkw to dopiero buczało ...
poczekaj az wlaczysz tego pionka a dopiero zrozumiesz co to jest buczenie ;]
tonsile byly mega szybkie w porownaniu do tego :]

Bartuś napisał:
ps: jezeli wzmacniacz sprzedam za tyle ile chce to naprawde dużo mnie nie kosztowało posiadanie suba na 2x gdn30120, co najmniej 3/4 kasy sie zwrocilo ...
juz to pisalem - na allegro i forach nie masz szans bo chcesz za uzywke niewiele mniej niz za nowke... nie wspominajac o tym ze kupiles go za 300zl :P

Bartuś napisał:
Skoro ty jestes taki super mego osłuchany też pewnie przechodziłeś przez coś takiego ..
tak, ale na szczescie nie kupilem go tylko slyszalem u innych :???:

no niestety źle pamiętasz spóźniłem się o tydzień ...

[ Dodano: 2010-05-29, 22:59 ]
Więc co, w closed wrzucam ?

w b-r to jest jednostajne buczenie.. jedynie w zamknietej to jakos gra
ale nie przesadzaj ze zmniejszaniem obudowy...

Pawel S. napisał:
Nie na temat...
Bartuś napisał:
trzeba było tak odrazu a nie bartuś dzieciaku ...
a co, dziecikiem nie jestes? :D
to w takim razie zapomnij o prezencie we wtorek :P :twisted:

dobra dobra, a powiesz mi jak obliczyć kąt ?
Z tego rysunku co podaje producent.

[ Dodano: 2010-05-30, 16:31 ]
wogole jaka jest długość tej tylniej scianki ? :d

[ Dodano: 2010-05-30, 16:31 ]
33?

Bartuś napisał:
dobra dobra, a powiesz mi jak obliczyć kąt ?
Z tego rysunku co podaje producent.
Nie potrafisz tego policzyć i chcesz coś budować? To wiedza z podstawówki!
BTW do czego Ci potrzebny ten kąt, wymiary potrzebne wszystkie masz.

Zresztą jak to nie będzie jeździło w aucie to można to ścięcie totalnie olać i zrobić prostą skrzynkę o takim samym litrażu.

nie. katy oparc w samochodach to najczesciej 65 lub czasami 75 stopni (pomijajac te w ktorych to jest regulowane)
Bartuś napisał:
chodzi mi o to, tak jak np: Pawel tutaj robil http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13176
skoro odkopales ten temat to dlaczego go nie przejzales do konca?
jak zobaczysz tam wszystko dokladnie to dojdziesz do wniosku ze ten kat nie jest ci potrzebny...

Powrót