• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pioneer TS-W306DVC Jaki wzmacniacz ?

Reakcji
0
Witam to jest mój pierwszy post na tym forum. Chciałbym sie dowiedzieć jaki wzmacniacz będzie do niego pasował, a cena żeby była nieco przyzwoita :) Moc rms 400 wat. Pozdrawiam

jeśli producent pisze ze max to 1000 w a rms 400 a nie jest to jakiś first...na głośniku nawet pisze a te wzmacniacze maja po 500 rms wiec nie spale głośnika jakbym za dużo odkręcił?

jeśli ma 180 to na cewkę wychodzi 90 rms. wiec ten wzmacniacz co mam buszmen q9000 który ma 125-150 rms podłączony na 2 omy jeszcze może być no bo nie opłaca sie raczej wydawać 500 zl jak troszkę lepiej by zagrało. pozdrawiam

hmmm no to jeśli subek ma 180 rms i jak dam carpower 500 rms i czasami niechcący potrafi sie podkręcić za dużo to nic sie nie stanie ? Jesli nie to kupuje go ;) pozdro

przeciez nie ustawiasz wzmaka na max moc. na poczatku ustawiasz sobie gain pod zestaw przedni i sluchasz czy glosnik sie "wyrabia". a mi nie chodzilo o moc ale o sposob jej oddawania. nieznam tego buszmena ale domyslam sie ze to niejest zbyt dobra konstrukcja.
mam calkiem mocnego magnata tylko ze to jest taki mół ze nawet niemam zamiaru go w samochodzie zakladac...

Lub jakis uzywany monoblok. Choc widzialem, ze magnat ma jakis dosc mocny piec za ok. 550 zl na allegro, bezpieczniki daja szanse na prawdziwą moc.

Kurde jak nie licze tego pioneera to mi wychodzi że ma cud jakowyś, 30Ax12V=360W, a piszą że ma w mostku 380RMS....

Kajman napisał:
Kurde jak nie licze tego pioneera to mi wychodzi że ma cud jakowyś, 30Ax12V=360W, a piszą że ma w mostku 380RMS....
heh wszędzie gdzieś przekłamuja
poszukam na stronie pioneera tego wzmaka...na stronie pisze 380rms

Kajman napisał:
a czemu razy 12V ?? moze podaja przy 13,8 albo 14,4 tak jak np alpine

Powrót