Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
To piszczy przetwornica, a dokładniej trafo WN. Konstruktor nie słyszał więc olał to zamiast podniesć czestotliwość na ponad akustyczną. Ciekawe jak psy na to reagują
DOkladnie. Ja mam w pokoju tv Thomsona i monitor Dellai wszystkie piszcza. Z taka roznica ze...Dell majakies nizsze pasmo i trzeba go wylaczac a TV jest jeszcze do zniesienia, ale i tak to jest wku..... W smie juz nie zwracam na to uwagi a wylaczac TV mi sie nie usmiecha zawsze Powerem :/ Jest jakas metoda zeby to uciszyc?
hellrider, ja tez nie lubie piszcznie tv najgorsze jest jak chce posluchac muzy a w pokoju wlaczony jest tv i chce go wylaczyc - wtedy ktos mi zawsze odpowiada ze sciszy go i nic nie bede slyszal ... i tu pojawia sie problem ((
Opisze bardziej szczegolowo moje zjawiosko.
Monitor jak i TV nie piszcza jednostajnym dzwiekiem. To jest cos w rodzaju odglosu jakie wykonuje zwarcie produ. Tylko ze to sie dzisje jakby w granicach od ( tak na oko ) 18Khz w gore.
ja mierzylem sobie sam sluch po zakupie kolumn i gdy zapodalem 17'100hz to bylem w stanie to uslyszec; natomiast gdy zapodalem 17'200hz to juz nie - dlatego wydaje mi sie ze ta czestotliwosc ktora podales jest zawyzona nieco o 1,5khz (tak na oko/ucho )
ja slysze ciagle pisk,wczesniej mowilem tylko o TV.
ten pisk jest cichy,ale jak wczesniej dawalem czadu,czyli 10 W + arz 6608x1(glosno to gra,jak krzycze nic nieslysze) to mi potem piszczalo glosniej,musialem sobie palcem "odetkac" ucho.
hellrider, w miescie - przy jednej z najwiekszych ulic - ponadto katuje sie sluchawkami od czasu do czasu (oczywiscie zawsze max vil. )
Tasior, moj monitor gdy sie psul (ostatnie stadium zycia - to rownierz bardzo glosno piszczal... gdy sie rozgrzal to ustawalo... az w koncu obraz tez ustal
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.