• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Połączenie dźwięku przestrzennego

Jak nie chce Ci się użyć pomocy wujka Google to kup w serwisie instrukcję obsługi

Wyłączony masz sygnał na te głośniki w ustawieniach musisz mieć coś takiego jak speakers setup, tam to ustawiach.

Zauważyłem że przy teście t. Ton powinny pokolei szumiec wszystkie głośniki a tak nie jest bo niektórzy szumi centralny i jeden ten mały ta satelitka

Instrukcja angielsko włoska. Podłączanie głośników str 16, przypisanie wejść str 39. Konfiguracja systemu od strony 33. Starczy?

Zauważyłem że przy teście t. Ton powinny pokolei szumiec wszystkie głośniki a tak nie jest bo niektórzy szumi centralny i jeden ten mały ta satelitka
powinny przy teście "szumieć" po kolei wszystkie głośniki, podłącz pod kanały L+R przednie po kolei wszystkie głosniki (wraz z ich kablami) to się przekonasz czy są sprawne głośniki i kable.
Nie masz jakiegoś kumpla co używa kina domowego - podłączył by Ci to i sprawdził w 5min ?

Właśnie nie mam nikogo znajomego we Wroclawiu co by miał kino. Może faktycznie coś nie tak z kablami jest. Ale to i tak nie rozwiązuje mojego problemu z przestrzennym dźwiękiem

- - - - - aktualizacja - - - - -

Aktualnie mam tak podłączone czincz od dekodera idzie do amplitunera do wtyku dvd/ld i funkcja taką sama na wyświetlaczu i działaja tylko dwie kolumny

Szum powinien być w głośnikach bez podłączania żadnych chinczy. Masz menu, lub to menu i tam znajdziesz speaker setup. W tym miejscu możesz włączyć lub wylączyć każdy głośnik odddzielnie. Przy teście musi działać, chyba że spalone są końcówki mocy. U mnie ten przycisk to top menu.

Więc tak wszystkie głośniki działają po teście ale dalej nie ma dźwięku przestrzennego mimo waszej pomocy nie ma może ktoś pokieruje mnie konkretniej

Przeczytaj uważnie całą instrukcję obsługi
Jeżeli będzie taka potrzeba to nawet kilka razy aż zrozumiesz
Dlaczego ktoś inny ma to zrobić za ciebie ? :)
Wszystkie wskazówki masz zawarte w poprzednich wpisach

Nie ma dźwięku przestrzennego bo z telewizora czy dekodera upc rzadko o ile wogóle jest dźwięk wielokanalowy 5.1. Chyba że w amplitunerze wybierzesz jakiś tryb uprzestrzenniajacy stereo do 5.1 na przykład dolby pro logiczne wtedy musisz usłyszeć dźwięk wielokanalowy. Odpal sobie w amplitunerze zwykle radio FM i ustaw tryb dolby pro logic a zagrają wszystkie.kolumny

No i dziękuję Ci bardzo wszystko jasne i na temat pomogłeś mi i teraz wszystko działa jak trzeba. Dziękuję

No to jak pisałem że oczekuje dźwięku przestronnego i że mam dekoder to nic nie pisałeś że się nie da z dekodera wyciągnąć takowego dźwięku a tu proszę odpowiedź czysta i klarowna.

Pisałem że potrzebujesz pseudo miksowania do 5 chanel stereo lub pro logic ;) skoro nie dostarczasz czystego sygnału 5.1

Powrót