• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Połączenie laptopa z amplitunerem

24/96 czy 24/192 wcale nie tak trudno znaleźć ;)
Za to ciekaw jestem szczegółów, co do wpływu zasilania na działanie przetwornika.
Szukając informacji o DACu tda1541 widziałem różne kombinacje i wymysły w sekcji zasilania - chciałbym wiedzieć, które działania mają sens, a co jest tylko "audiofilskim" wydawaniem pieniędzy.

Nie mierzę, po prostu nie spotkałem się z ludźmi, którzy mieliby całą bibliotekę zbudowaną z utworów w lepszej jakości, co najwyżej kilka albumów.
Tak poza tym to ciekaw jestem czy te albumy Pink Floyd to remastery czy kopie z taśm wielościeżkowych.

Janekzet, co za amplituner posiadasz?

Nie mierzę, po prostu nie spotkałem się z ludźmi, którzy mieliby całą bibliotekę zbudowaną z utworów w lepszej jakości, co najwyżej kilka albumów.
Tak poza tym to ciekaw jestem czy te albumy Pink Floyd to remastery czy kopie z taśm wielościeżkowych.

Janekzet, co za amplituner posiadasz?[/QUOTE
Amplituner to Denon 3805, posiada 16 kostek Burr Brown 192 kHz/24-bit, dekoduje HDCD. Jak dla mnie DAC jest wystarczający.
Pozdrawiam

Niestety nie ma tych kart, może coś doradzisz.
Czy ta karta będzie chodzić z Windows 7 64bit.
poszukaj najtańszej opcji i kup na ebayu bo warto.
u mnie chodzi ta karta na viście 64 bit /bez internetu,modyfikowanej do zastosowań muzycznych / choć w tym zastosowaniu jej mało używam i linuksie ubuntu 64 bit na wszystkim pozostałym.

Słuchajcie, idziecie w coraz bardziej egzotyczne tematy, ale czemu nie np któryś zewnętrzny SB? Nawet audigy potrafią 24/96, wyjście optyczne w standardzie i to zarówno PCM, jak i DD. Co tu kombinować? Przecież jeżeli nie używamy daca karty, to nieomalże wszystko jedno co damy. Byle obsługiwało jak najwięcej formatów.
http://allegro.pl/karta-creative-sound-blaster-x-fi-surround-pro-5-1-i4746675601.html albo jakiś inny...

Tą co Micwoj wrzucił ja używam od kilku lat, wcześniej do netbook'a, teraz do stacjonarki a czasem jak trzeba przepinam do laptopa i jestem z niej bardzo zadowolony. Jedyne co to niebieska lampeczka na froncie karty dość mocno daje po oczach w nocy więc polecam czarną taśmę.

Wreszcie się zdecydowałem - zamówiłem w Chinach to CM6631A USB to SPDIF coaxial optical 24bit 192kHz sound card DAC NEW VERSION. Mam nadzieję ,że nie będę żałował.
Pozdrawiam

Powrót