• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Po rozmowie kwalifikacyjnej na montera CA w Media Markt :)

Reakcji
0
Zlozylem sobie podanko do MM ktore bedzie otwarte juz niedlugo w mojej miejscowosci :) chcialem sie podzielic wrazeniami :) Napisalem to co wiedzialem czekam i czekam... dzisiaj dzwoni telefon... poszedlem na rozmowe przedemna bylo paru typkow :)

Przedemna 3 typkow :) i ja jeden sam biedniutki :) Pytanie pierwsze :

1.Dlaczego chce Pan u nas pracowac?

odp. CA to moje hobby zajmuje sie handlem CA itp, troche mnie pociagali za jezyk co gdzie i jak...

2.Co pan mial u siebie w aucie ? :

odp. Nakamichi cd-45z + alpine mrv t303 + helixy

reakcja: no to nie jest juz taki zwykly sprzet

moja odp. ale ja nie mowilem ze zwykly :)

3. Przyjezdza do Pana mercedes S za 500 000 zl gosc chce sobie zamontowac 29cm glosniki w drzwiach :wink: czy podejmie sie Pan takiej pracy

odp. Tak

reakcja: nie boi sie Pan ze reka z brzeszczotem sie zatrzesie

odp. Nie

4. Jakie radia sa najczesciej kupowane w Polsce?

odp. Najczesciej ??

reakcja : tak

odp. Sony, JVC, Kenwoody, ludzie nie patrza na jakosc, ja sam wolal bym jakis nizszy model Alpine :)

5. Niech mi Pan powie co oznacza MOSFET ?

krotka odp. Tranzystory Mocy

reakcja: cos wiecej??

odp. a co mam wiecej powiedziec??

reakcja : kto je stosuje i gdzie?

odp. w dzisiejszych czasach prawie wszystkie firmy korzystaja z mosfetow :) ale to i tak
nie zmienia faktu ze radio sony 4x50w na mosfetach nie ma takiej mocy

reakcja: no tak bo to sie roznie liczy

odp. Z tym ze moc radia to 17 a w nielicznych przypadkach z 18 w porywach rmsu

reakcja : zdziwko

Przejdzmy do kwestii finansowej, tak na prawde to nie wiemy czy nas na Pana stac :) (takie wrazenie wywarlem??)

a ja z tekstem : ale ja studiuje dziennie i interesuje mnie praca po 15 i w weekendy

reakcja: no to nas Pan zaskoczyl :D Sprobojemy ustawic grafik od 13-18 pod Pana :) Nie mowimy NIE ale raczej TAK jutro do Pana zadzwonimy :)

Jestem z Siebie dumny bo to moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna :P

MOSFET - Metal Oxide Semiconductor Field Efect Tranzistor.... Tranzystor unipolarny odmiana tranzystora MISFET - Metal Isolator Semiconductor Field Efect Transistor gdzie jako izolator stosuje się tlenek krzemu ;)

ale koleś niezły :P

jeszcze nie czuje sie zatudniony :P wszystkie sie okaze jutro po telefonie :) ale ja sam na takiej rozmowie zadal bym inne pytania :) a i zadali mi jeszcze pytanie :

oni: Jaka cene by pan dal za radio do ksiazeczki reklamowej
ja: zalezy jakie to by bylo radio
oni: zwykle z mp3 costam costam powiedzmy pioneer, promocja 200sztuk
ja: wydaje mi sie ze 290zl to max :P

co do mosfet to to pytanie mi sie wydawalo kompletnie zbedne :P ale jak go to podrajcowalo to spoko :)

Media Markt bedzie w nowej Galeri w legnicy planowane otwarcie 17 marca :) rok temu nie bylo zadnej galerii a teraz juz 3 zaczynaja budowac :)

Wyrażenie MOSFET jest jak to się teraz mówi 'trendy'
Nie ważne co to oznacza ważne że się dobrze sprzedaje. W końcu ktoś to wypromował i wpompował sporo kasy żeby się sprzedawało.
Przykładowo taki wzmak CA firmy XXXXX ma dumnie brzmiący napis MOSFET na obudowie, mosfety są w środku ale nie w końcówce mocy tylko w przetwornicy. Napewno przez sam napis dzwięk staje się krystaliczny mimo że mosfety nie maja z tym nic wspólnego :D

michone, to tylko pogratulowac. tylko ciekaw jestem jaki kretyn podjedzie S-klasa po CA do MM :razz:

Maxi napisał:
Czemu u mnei nei chca MM otworzyc...
w Koszalinie jeszcze niema a Ty chcesz w Chojnicach?? :razz:

He,pewnie sami nie wiedza co to jest ten MOSFET:) Nastepnym razem ty zadaj pare trudnych pytan,ale dopiero jak cie juz przyjma:D Ja mialem taka sytuacje w Domarze,przyjeli mnie na drobny rtv,i bylo tam dwóch kolesi od kin domowych,amplitunery,odtwarzacze itp. ktorzy nie znali podstaw,a jak sie spytalem co to jest di-appolito albo bi-wiring to nie uzyskalem odpowiedzi. Taka prawda,teraz w sklepie liczy sie umiejetnosc handlowania i sciemy.

umberto, alfred??;> czyzby az tyle placili?? czy chciales przetestowac wszystkie zerowym kosztem??

Naprawdę solidnie płacą,aż dziwne.I pomijając bazarowe rodzynki mają opracowane nawet niezłe przetworniki,np. nowa seria szerokopasmówek do samochodów.
Pawel S. napisał:
czy chciales przetestowac wszystkie zerowym kosztem??
No może nie tak zerowym ale być może niedługo będe miał okazję troszkę "pomielić",na jesieni ma stanąć komora z całym sprzętem pomiarowym.Jak mi nie wypali własny interes to pewnie będe biegał w polarze z ich logo :lol:

Powrót