• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podłączenie kino domowe

Reakcji
0
Witam mam pytanie co do podłączenia kina domowego bo w podłączaniu kabli to jestem zielony. No więc tak mam taki oto techniksa
http://www.google.pl/imgres?q=Techn...0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0,i:68&tx=90&ty=34 sa do tego 2 kolumny i 2 mniejsze kolumny. Głośniki wszystkie podłaczyłem tylko zostały mi do podłączenia kable w kolorach (2 z czerwonymi końcówkami 2 z białymi końcówkami i 1 żółty) i mam pytanie czy możecie mi powiedzieć gdize to podłaczyć xd?

z gory dzieki

---------- Post dodany o 20:38 ---------- Poprzedni post o 20:34 ----------

sory za pomylke bo sa 2 kolumne i 3 mniejsze

zostały mi do podłączenia kable w kolorach (2 z czerwonymi końcówkami 2 z białymi końcówkami i 1 żółty) i mam pytanie czy możecie mi powiedzieć gdize to podłaczyć xd?

czerwono-bialy to kable sygnalowe do dzwieku. czyli np podlaczasz tym odtwarzacz CD/DVD lub inne zrodlo - np kaseciak, adapter itp itd
zolty to kabel do video

Ok dzieki za podpowiedz ale jeszcze mam pytanie gdzie po wkladać kable (2 czerwone i 2 białe i 1 zółty) do opcji DVD czyli na filmie włączanym przez DVD ?

zolte laczysz razem - w ampli oznaczone jako DVD
audio polacz COAXIAL. nie wiem czy zadziala, ale to jedyna opcja zeby byl dzwiek przestrzenny
jezeli nie zadziala to podlacz tez w DVD FRONT (te po prawej)

Powrót