• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podłączenie końcówki mocy T.amp TA1050 pod amplituner kd Sony DAV-SR2

Reakcji
0
Witam,

Jak wyżej, chciałbym podłączyć końcówkę mocy pod ten amplituner kina domowego.

Ma on dość nietypowe porty...

Macie jakieś pomysły?

Chodzi o to aby wszystko razem grało, głośniki z końcówki oraz z amplitunera...

Tutaj zdjęcia końcówki oraz amplitunera :)

Załącznik: https://imgur.com/a/kQdRB

Z góry dziękuję :)

Dało by rade gdyby końcówka mocy miała wejście wysokopoziomowe które pobiera sygnał audio np z wyjście głośnikowego L R Ampli ale takiego nie posiadasz , sama końcówka Mocy Cie nie zadowala ? musisz się dowartościować tymi paroma marnej jakości watami z Ampli Sony ?

NOPE

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ewentualnie dorobienie owego układu jako osobne urządzenie lub ingerencja w końcówkę mocy i dostosowanie jej do swoich potrzeb.

No to świetnie....

A np. 2x RCA -----> 2x XLR ?
i potem z kolejnego 2x RCA -----> mini jack 3,5mm stereo ?

Tak poza tematem... Jakie wejście musiałby posiadać wzmacniacz/amplituner aby było można go podłączyć do końcówki TA 1050?

Możesz jeszcze rozgałęzić sygnał wejściowy cinch tzn 1x mini jack + 4x cinch ale nie jest to najlepsze rozwiązanie

Ale jest szansa aby zadziałało? Jakaś?

EDIT: Podałbyś mi jakiś link do tego kabla?

Dobra, tylko jak to podłączyć?

te 2 rca do sony i 2 rca gdzie? ...

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy owy kabel jest w sprzedaży bo nigdy nie potrzebowałem takiego rozwiązania ale możesz sam taki wykonać np
+ s sztuki

Ale jak pisałem wcześniej nie jest to rozwiązanie optymalne i wiąże sieęz potencjalnymi problemami

Mógłbym zaryzykowac, już rozumiem o co Ci chodzi...

To raczej nie jest jakiś duży wydatek :P

A jakie są to problemy?

Bo nie do końca wiem jakie...

Mini jacka wpinasz np w telefon i masz spięte dwa sprzęty pod jedno wejście
Ale takie rozwiązanie może nieść wiele komplikacji jak np pętla masy i osłabiony sygnał in bo rozbijasz go na 2 sprzęty no chyba że sygnał jest na tyle silny że da rade wysterować dwa urządzenia na raz .

Rozumiem....

Zależy mi na tym połączeniu, dlatego chyba zaryzykuję te 20zł na kabel...

Wielkie dzięki za pomoc Przyjacielu.

Życzę Miłego Wieczoru :)

Mam jeszcze jedno pytanie, z ciekawości.

Czy pod ten amplituner sony dałoby się podłączyć subwoofer aktywny?

np. taki? sony ss wms7 ?

Mialem cale kino Sony Pascal z tym subem. Nic specjalnego. Jaki dla Ciebie? Nie wiem, pewnie jakis najwiekszy i najmocniejszy jaki jest.

Powrót