• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

podłączenie Unitry do mp3

Reakcji
0
Witam, wygrzebałem z szafy dziś wzmacniacz Unitry WS 311 d, chciałbym sprawdzić czy działa podłączając odtwarzacz mp3. Mam przejściówkę od znajomego din na jack ale prawie nic nie słychac, pokrętło na max i mp3 max no i ledwo słychac cos ale to nie tylko na tym wzmaku, na innych tez tak jest i to chyba wina tego przejscia. No i juz nie mam pomysłu jak to podłączyc. Prosze o pomoc :))

mam włączony uniwersalnu bo podłączałem do uniwersalnego :) ale juz mam inny pomysł, chyba sobie poradzę. Rozebrałem dżeka i tam podłaczę wg schematu unitry, tam chyyba jest 2 lewy, 3 prawy, 5 masa.

Tia, DIN ma to do siebie, ze robi ze ma 5 stykow, wiec jest Masa, Lin, Lout, Rin, Rout (niekoniecznie wszystko podlaczone). Jakis czas temu kupilem sobie przejsciowke DIN-JACK i sie okazało, ze jest "nie w tą stronę" ;)

kurde, znowu problem. Podlaczylem tak no i gra baaardzi cichutko, ale wzmak jest dobry bo sprawdzalem z magnetofonem. Nie macie innych pomyslow jak podlaczyc ta unitre do np. mp3 playera?

albo niedopasowany DIN jak pisze ghazi, albo zle zrodlo ustawione we wzmaku.
Już pisałem, mp3 ma za słaby sygnał.
jeszcze nie spotkalem sie z sytuacja, zeby jakikolwiek odtwarzacz mp3, discman czy walkman dawal za maly sygnal na wyjsciu do podlaczenia wzmaka. jak na moje oko abstrakcja, chociaz przyznaje ze wszystkich odtwarzaczy na rynku nie przebadalem ;).
Zobacz pod wejscie phono...
a czy to nie moze uszkodzic przypadkiem tego wejscia? przeciez phono dziala na nizszym napieciu, a poza tym ma korekcje RIAA, wiec srednio sie to nadaje do przenosnego grajka.

Sprawdź czy masz dobry kabel od strony DIN 2 to masa, 1 in L, 4 In R to opis pinów we wtyczce. Jeśli tak masz a dalej nie gra to ja się poddaję :wink:

Powrót