• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podłączenie wzmacniacza

Reakcji
0
Witam
Mam pytanko odnośnie podłączenia wzmacniacza . Jest to Magnat Classic 100. Posiada on wejście LOW INPUT (na chinche) oraz HI INPUT. Czy mogę podłączyć ten wzmacniacz nie korzystając z wyjść na wzmacniacz w radiu (na chinche) , tylko porzez te normalne wyjśćia głośnikowe ? Czym się wogóle różni HI INPUT od LOW INPUT ?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdro

Załączniki

• 1_785.jpg
    1_785.jpg
    27.9 KB · Wyświetleń: 0
First to nic innego jak TDA1554 w dużej obudowie - 2x17W.
Bądź większe modele po 4x400W :) - Sprawdziłęm osobiście w środku siedzą 2 sztuki TDA1554Q

Podłączyłem wzmacniacz pod HI INPUT i gra super. A jaki bezpiecznik (ilo amperowy) najlepiej zastosowac przy podłączaniu zasilania do wzmacniacza ?

ALTON napisał:
First to nic innego jak TDA1554 w dużej obudowie - 2x17W.
Bądź większe modele po 4x400W :) - Sprawdziłęm osobiście w środku siedzą 2 sztuki TDA1554Q

Tak z tym się zgodzę w większości tanich noname tak jest.... ale dlaczego po podłączeniu do radia mamy wrażenie, że wzmak gra głośniej?!?... Te kosci mogą grać przy max napięciu 18V i stosują małe przetwornice (najczęściej kondensatorowe) co sprawia, że grają trochę głośniej... ale to jest może 3-7W różnicy. Kiedyś widziałem właśnie i to za grosze wzmaka 2x100W - jakiś no name, ale przetwornice miał potężną - także proponował bym zainteresować się lepiej czymś takim niż magicznymi napisami 4x200W

Powrót