• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podłogowce do 600zł

Reakcji
0
Witam!!!
Moja dziewczyna stwierdziła że potrzebuje do swoich nowych mebli (heheh dobre co ?:)) jakieś ładne kolumienki podłogowe do 600zł najlepiej jeśli były by w jakiejś jasne obudowie.
Znajć ją to pewnie kupiła by pierwsze lepsze, ale że od czasu do czasu też korzystam z jej sprzętu stwierdziłem że sam musze coś wybrać.
Jej sprzęcik to amplituner yamaha440 oraz dvd540.
Więc prosze o pomoc co byście poradzili do 600zł? aby to były podłogówki, najlepiej w jakiejś jasnej okleinie(to są kobiece kryteria wyboru kolumn:)) oraz żeby to jeszcze jakoś przyzwoicie grało.
Wstępnie przejrzałem allegro i widze:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32967914

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32833333
co prawda 700zł ale moze warte tego.....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32833338
co prawda 700zł ale moze warte tego.....
Co sądzicie o tych kolumienkach?, moze ktoś miał juz przyjemność ich słuchania i podzieli się wrażeniami, czekam na jakieś propzycje, z góry dziękuje za pomoc!!!!!
Licze na was!!!!!

Nie wiem czy spojrzałes bo własnie powyzej zamieściłem 2 linki do jamo i jestem ciekw czy to byłby dobry wybor a co do eltax-ow to zaraz popatrze....

zaimponuj dziwczynie i zrob sam :), to jest forum DIY :). Polecam TVM'y, ja zrobilem sobie podlogowki na tych przetwornikach do Yamahy RXV440 i dobrze graja :)

hehe, cały czas imponuje dziewczynie jestem na etapie składania mojej pierwszej ambitnej konstrukcji jest to centrala na 2xarn 150/03/04, tonsil11/100 oraz ze zwrotnicą wg proj z tego forum i juz nawet zakupiłem wszystkie potrzebne mi komponenty, ale niestety choruje na nieustanny brak czasu, a wiadomo kobieta chce wszystko na wczoraj :))))

dobra rada pojedz do media markt albo gdzies indziej i posłuchaj jamo i eltaxa . zreszta eltax sprzedaaj kolumny razem z amplitunerami yamahy.

[ Dodano: 2004-10-14, 12:41 ]
e 550 i fenixa bym odrzucił

Z samego Feniksa na froncie z Yamaszka nie ukrecisz biczow.Musialbys miec w przyszlosci suba.
Nie wiem jaki to central bez ekranowania magnetycznego... wszyscy o tym zapominaja.
Eltaxy robia cos co moze wspolpracowac albo jakas KODA.

no dobra jedno juz wiem tonsil odpada, bo suba narazie nie ma w planach, pozostaje eltax i doszła koda, czy ktoś może polecić jakiś konkretny model?, może ktoś przez przypadek słuchał dany model kolumn i podzieli się wrażeniami??

sproboj cos z wharfedale`a mam ich moj starszy ma ich monitorki diamond(8.2)i spisuja sie znakomicie. tobie bym polecil jak podlogowki diamond 8.3 ttp://jtp.ldc.pl/JTP/audio/oferta/index.php?man_id=3 cena podana to jest za pare

Kudłaty napisał:
sproboj cos z wharfedale`a mam ich moj starszy ma ich monitorki diamond(8.2)i spisuja sie znakomicie. tobie bym polecil jak podlogowki diamond 8.3 ttp://jtp.ldc.pl/JTP/audio/oferta/index.php?man_id=3 cena podana to jest za pare

pewnie że bym spróbował ale ich cena wynosi 1298,00 zł a szukam czegoś tak jak w temacie +/- za 600zł(para)

[ Dodano: 2004-10-14, 15:39 ]
e 550 i fenixa bym odrzucił
aryan tak z ciekawości feniksa ok, ale dlaczego e550 bys odrzucił??

a sorki myslalem ze 600 za sztuke bo te na aukcji to widzialem ceny za sztuke niedoczytalem :) sorki... pozdro

Adam_85 napisał:
Na twoim miejscu zrobiłbym coś na tonsilach samemu. Pozdro
Wiem ż e takie rozwiązanie jak budowa kolumn była by najlepsza, ale tak jak mowiłem, nie mam na to czasu, dziewczyna chce kolumny na wczoraj i jedyne co mi pozostaje co doradzić jej coś gotowego w innym wypadku nazwałbym posta "co zbudować za 600zł" :)Pozdro.

W sumie Cie rozumiem, ale i tak bym się uparł i zrobił kolumienki, na to zawsze musi się trochę czasu znaleźć;) A jeżeli idzie o gotowce to jamo ładnie grają. Pozdro

Ja bym wzial feniksy. Mam tek olumny i naprwde za ta kase sa super. Oczywiscie subwoofer potrzebny bo za nisko to one nie schodza :P

Ali1979 napisał:
Adam_85 napisał:
Na twoim miejscu zrobiłbym coś na tonsilach samemu. Pozdro
Wiem ż e takie rozwiązanie jak budowa kolumn była by najlepsza, ale tak jak mowiłem, nie mam na to czasu, dziewczyna chce kolumny na wczoraj i jedyne co mi pozostaje co doradzić jej coś gotowego w innym wypadku nazwałbym posta "co zbudować za 600zł" :)Pozdro.
to może wpuść ją na to forum i ona sama coś sobie skleci??

to może wpuść ją na to forum i ona sama coś sobie skleci??
hehe niezłe ;-)
wczoraj składaliśmy meble i po tym stwierdzam że nic nie skleci :)))))

[ Dodano: 2004-10-14, 19:33 ]
ps.
no właśnie a mamy na forum jakiś panie??? :)

nie no ja chyba zrobie jakies kino domowe i zaczne wyrywac laski na nie

albo inaczej zgodz sie byc ze mną a zrobie Ci podłogówki,

buahahaahah

Powrót