jamess8 ja tez mam te glosniki czyli hdsy i zgadzam sie calkowicie z twoja opinia. Chociaż w moim pokoju basu jest wystarczająco. Jak przenioslem je do wiekszego pokoju to zagraly troche dziwnie uszy az mnie bolały. Ale w moim pokoju grają fajnie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
:shock: w takim razie one by basu nie mialy wogole! :shock: cos nie wierze. niestety troche dluzej potrwa zanim sie o tym przekonam :|Totemy miały zdecydowanie więcej basu
niestety nie tego piatku :sad:Chociaż poczekam z moimi ostatecznymi osądami do piątku bo właśnie wtedy z Pawłem S. będę miał prawdopodobnie okazję przesłuchać troszkę sprzętu.
KIVLOV napisał:A co do kolumn to są jak dla mnie za wąskie, ale każdy ma swój gust i upodobania.
i dobrze zrobiłeś, bo zwrotnice projektowane były pod taki wymiar frontów, co ma odzwierciedlenie w zjawisku tzw. Baffle Step - wplywu powierzchni odbijajacej przedniej scianki kolumny na charakterystyke glosnika. Przy wąskich frontach zjawisko to jest mniej zaznaczone i nie trzeba w zwrotnicy robić rozbudowanych pułapek.jamess8 napisał:Mi akurat to nie przeszkadza a wymiary to w sumie "zgapiłem" z akustyka.