• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podfrezy pod głośnik

Reakcji
0
Doszedłem do wniosku że ładnie by wyglądały kolumny jakby głośniki na froncie były lekko wpuszczone do środka ale otwory są już wycięte.Czy da się teraz w jakiś sposób zrobić idealnie okrągłe frezy...

Ha! wszystko sie da zrobić;) teraz pytanie: czy obecne otwory są zrobione idealnie?

[ Dodano: 2007-04-06, 20:22 ]
jest w sumie kilka opcji.
-frez z rolka
-na front przyklejasz cienką płytę z otworami wielkości frezów
-pod otwory przymocuj kawałek płyty, wylicz środek, masz już gdzie założyć cyrkiel od frezarki

tak chyba mniej więcej tak tyle że nie mam orginał wrezarki.Było by to raczej frezowanie wiertarką ze specjalnym wiertłem...

frezarkę możesz wypożyczyć za miej niż 20pln/doba więc to nie problem. jednak najprościej będzie dodać jeszcze jedna płytę na front i w niej zrobić odpowiednie otwory!

dzięki, pomyśle nad tym. Będę musiał zawitać do stolarzy w okolicy i popytać się czy by może ktoś to zrobił.

Powrót