• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podział membrany ?

To jest stelaż na którym zamocowany jest głośnik średniotownoy "1.4“ titanium compr. driver, 2.8” v.c", którego pożądana sztywność wymusza tego typy rozwiązanie.

Chodziło mi o to co jest zamocowane na głośniku basowym, KAPRINT: to o czym mówisz to driver wysokotonowy który jest wyżej.

1.4“ titanium compr. driver, 2.8” v.c. - ta informacja tyczy się tylko i wyłacznie drivera o wylocie 1,4" i cewce 2,8" (v.c. - voice coil). Aktywne trzy drogi - driver, jedna 15" zapewne grająca w pasmie od punktu podziału z driverem do samego dołu oraz druga jako woofer czyli głośnik grający ogólnie samym basem. Widziałem takie rozwiązania nawet pasywne. Co nie zmienia faktu że dalej nie wiem po co jest "to coś" zamontowane na środku jednego z 15".

Powrót