• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pojemność; ALPHARD SW-607

Reakcji
0
Proszę, nie blokować tematu, ani nie usuwać... Proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki, próbowałem i nie znalazłem.
Ile L powinna miec obudowa do 2 takch glosnikow ( 2 w jednej OBudowie) ??

Fs : 45 Hz
Qts : 0,83
Re : 7,6 ohm
Qms : 3,43
Le : 1,03 mH (1000Hz)
Qes : 1,10
BL : 5,2 B/L
Mms : 13,6 g
VAS : 17 L
Cms : 0,90 mm/N

http://www.alphard.pl/speakers/sw607-8.htm

Proszę, nie blokować tematu, ani nie usuwać... Proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki, próbowałem i nie znalazłem.
Ile L powinna miec obudowa
... czyżby choroba, jeszcze z raz i będzie epidemia....

ciekawe kiedy wrócą moderatorzy z wakacji....

wsadź to w closed....
ale i tak będziesz miał podbicie w zakresie ok 80hz - w sumie niezależnie od litrażu, a i SPL mały - tyle co z jednego 22 120 4 SC....

e - tu pit stop - o tym głośniku żeczywiście chyba nic na forum nie było. Parametry są pewnie nierealne. najgorsze jest to że głośnik ma mały X-max 2.5mm i wysokie Qts. nienadaje się zupełnie subwoofer.

jak jednak koniecznie chcesz coś zrobić to daj je do 40L zamkniętej

Sound Wave napisał:
e - tu pit stop - o tym głośniku żeczywiście chyba nic na forum nie było. Parametry są pewnie nierealne. najgorsze jest to że głośnik ma mały X-max 2.5mm i wysokie Qts. nienadaje się zupełnie subwoofer.

jak jednak koniecznie chcesz coś zrobić to daj je do 40L zamkniętej

16 cm głośnik śmiesznie będzie wyglądał w budzie 40l:D;) Wydaje mi się, że gra nie warta świeczki. Pozdro

Ee tam,nic sie nie znacie.

lucasneo, wsadź go w 10L.Najprostsza obudowa to będzie kubeł na smieci.Ma coś koło 11L.Powinien sie cały zmieścić.

Hehehe.. a pamietacie Budzika:D?
On mial te glosniki jak mnei pamiec nie myli:P w chyba 15 litrach:) - oczywiscie jeden w tych 15 litrach czy ilus tam...

hehehe chyba ze podlaczal je pod 500W RMSu i odpalal faje od iskier ;]

pamietam ta fotke popielniczki z glosnika heheh

obudowa jak obudowa, wydaje sie ze po starych tonsilach jakis bo ustawienie to samo i ta wysokotonowka jeszcze...... ogolnie to ladnie i estetycznie tylko wzmak obok to chyba nie zaciekawy ogolnie to ok ;]

umberto ciiii bo jeszcze moja pani od matematyki to przeczyta i dopiero bedzie ;P.... ale tak dla ogolnego spokoju wyjasnie ze oczywiscie umberto ma racje chodzi o popielniczke;)...

Powrót