• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pokonać plastik

• Autor wątku Autor wątku ulti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Myslalem nad zwiekszeniem wydajnosci i naturalnosci dzwieku w moich glosniczkach zestawu logitecha z-680
Oryginalnie maja one plastikowe obodowy
Przyznam ze bardzo solidne bo mocno uzebrowane od srodka wiec az tak nie oddaja tego plastikowego dzwieku za c im chwala
Ale jak wyjalem glosniczek to naszla mnie chec na wypelnienie tego glosniczka na gapka albo korkiem albo czym kolwiek
I stad moje pytanie dla naprawde zaawansowanych audiomaniakow
Jakm materialem najlepiej wypelnic
czy wypelnic cala objetosc glosnika czy tylko scianki i czy w ogole to cos da???
Za wszelkie sugestie i pomoc serdecznie dziekuje i zycze udanego dnia
Pozdrawiam

hmmm powyzsze odpowiedzi sa sluszne, no ale jak chcesz to mozesz probowac cos pchac, jak masz dobry sluch (albo dar przekonywania samego siebie) to moze uslyszysz roznice...

Ja bym nic nie ruszał... jeżeli te głośniki nie grają dla Ciebie wystarczająco to je sprzedaj i zrób coś sam;);P Pozdro

nie ma sensu... najlepiej jakbys sam zrobil sobie jakies kolumienki... np dwudrozne:) troche roboty jest ale jaka potem satysfakcja:) pozdraiwam

Dodatkowo miniwzmacniacze w jednej kostce wielkosci paznokcia maja swoje ograniczenia wiec nawet wlozenie tam welny wielbladziej nic nie da

Powrót