• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Polerka & malowanie

Reakcji
0
Mam panel do wzmaka pofrezowany jednak wymaga dopieszczenia (polerka + malowanie).

Czym najlepiej wypolerować aluminium i jakiego przezroczystego lakieru użyć żeby zabezpieczyć przed utlenianiem i jaką technologię lakierowania przyjąć ?

Jak wyżej tylko lakier czarny mat...?

A! Miło widziane fotki waszych obudów - interesują mnie te DREWNIANE (np. rama metalowa obłożona drewnem), sposoby mocowania i obróbki drewna (bejca/lakier jaki?) oraz jego rdzaj sklejka+fornir / mdf?) i tym podobne cuda...

Bo tak na marginesie pudło na mój wzmak to rama z kątowników aluminiowych 20x20x2 ponitowana zrywalnymi z tyłu 75% to radiator + gniazda na laminacie 1mm pozbawionym miedzi, na przedzie panel z jakiegoś dobrego (twardego) stopu alu (wygląda jak stal nierdzewna) a góra i boki to właśnie mają być elegancko zrobione w drewnie...

Thx z góry!
Pozdro!

Jak ładnie wypolerujesz to lakier dawaj bezbarwny!!Niech się aluminium świeci. A polerujesz, coraz gęstrzym papierem 400-500-800...... skonczyć możesz na powiedzmy wodnym 2000 - to już prawie gładkość jak kartka papieru.

Mam w domku paste specjalna do chromu, niklu, aluminium, nierdzewki itp czyli wszystkiego co moze sie swiecic;] nazywa sie hmm Chrom und ...cos tam nie pamietam :] Mala buteleczka kosztowala 39zl ale naprawde dobra pasciocha czyszcze nia koncowke wydechu w samochodzie, aluminiowy korek wlewu paliwa, maskownice akumlatora z nierdzewki.... Naprawde w wypolerowanym korku mozna sie przejrzec ;]

Powrót