• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc przy doborze wzmacniacza

Reakcji
0
Witam, chcę uzupełnić nagłośnienie w samochodzie o niskie tony, do tego celu chce zastosować głośnik SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP. Głównie dla tego że jest on dosyć tani a słyszałem raczej pochlebne opinie o tej firmie. Niestety gubię się jeżeli chodzi o parametry czytałem, szukałem ale wszystko dotyczy RMS a tutaj jest podane AES i Program Power. Nie wiem czy ma on 300w czy 400w czy może mam z tego wyliczyć średnią... i teraz zastanawiam się czy wystarczy wzmacniacz CARPOWER HPB-602 żeby go napędził. Ten wzmacniacz ma podobno 225W RMS mocy w mostku, da radę czy może muszę szukać czegoś droższego?

Ostatnia edycja:
No se nie nada.Mus kupic cos zeby mialo wiecej jak sub.To se nazywa kontola glosnika.

Powrót