• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomoc przy projekcie

Reakcji
0
Witam. Chcę niedługo ( jak najszybciej :D ) zrobić kolumny podłogowe na STXach ( PJ + 14/150 SCX + 22/140 SCX) ale kompletnie nie mam pomysłu na obudowy. Codziennie od 2 tygodni przeglądam te fora diy audio i kompletnie nie mam pomysłu :/ , dlatego licze na Was, że mi pomożecie :). Możliwości mam w miare spore, ale bez szaleństw typu klony Focala itp . Ma to być ładne, zgrabne :D. Liczę na Was forumowicze :) .Pozdrawiam i z góry dziękuje.

czarekp9, jak chcesz to mam gotowe do sprzedania, są w dziale ogłoszeń :wink: sorki za oftopic... A odnośnie Twojego pytania to jeśli ma być ładnie i tanio to jedynie proste obudowy pokryte jakimś ładnym fornirem, ewentualnie pochylone do tyłu...

dolphin123 napisał:
musialby wtedy uwzglednic to w zwrotnicy czyli zmodyfikowac ja..
kurczę widzę że muszę się jeszcze dużo nauczyć :neutral: Przepraszam autora za wprowadzenie w błąd :roll:

dolphin123 napisał:
musialby wtedy uwzglednic to w zwrotnicy czyli zmodyfikowac ja..

Bez przesady! Nic nie zrzeba modyfikowac bo gdyby tak bylo to kazda zmiana polozenia glowy sluchacza wiazalaby sie z modyfikacja zwrotnicy. Zwrotnica powinna zapawniac jak najszerszy kat odsluchu zeby sluchajacy mogl wiedzec jak kolumny sluchac zeby uzyskac odpowiedni efekt.

tak samo mysle i czesto omijam ta kwestie, napisalem jak jest w teorii;) na budowie zwrotek na podstawie pomiarow sie nie znam, wiec trzeba radzic sobie inaczej :lol:

dlatego moje kolumny sa pochylone i nic nie zmienialem - poprostu maja grac prosto we mnie :P wiec bedzie tak samo jakbym siedzial na osi...

czarekp9, moze cos a'la avalony? dodasz proste sciecia i po problemie ;)

spokojnie, kolumny sa juz gotowe. ale ze ze mnie kiepski fotograf to chcialem je dac koledze na sesje. tylko ze musze poczekac az skoncza sie matury - czyli juz niedlugo ;)

Paweł S. - to może pokaż jakieś nawet cienkie foto, może mnie zainspiruje do mojego projektu :D

czarekp9, jakbym pokazal je te 2 lata temu kiedy zaczynalem budowe to moze byloby to cos innego... ale teraz to juz zadna rewelacja ;)

tomq88, a zawieziesz moje kolumny do gdanska? jak mam kolege blisko :P
jeszcze pare dni i beda fotki ;)

tomq88 napisał:
dolphin123 jest mistrzem fotografi, mysle ze on zrobilby bardzo profesjonalne zdjecia :twisted:
bez przesady.... :wink: dopiero wchodze w fotografie i uczylem sie na fuji s-5600.. Teraz czekam az opadnie cena troszke canona 500d ktory niedawno wyszedl i zdjecia beda calkiem inne :wink: Jesli chodzi o fotografie to raczej duzo wieksza wiedze maja dj_zibi i eshO, no i maja juz lustro.. Mnie moj aparacik niestety juz nie bawi

tak, ale ma aparacik i studio wiec troche inny poziom.. ;) a zibi i esho maja aparaciki i strzelaja fotki jak idzie;)

wracając do tematu. Może macie jeszcze jakieś propozycje ciekawych projektów obódów? Myślałem nad projektem Eroico http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12680 ale nie wiem czy te stxy będą pasowac do tych obówow. Wyglądało to by troszke inaczej, bo chciałbym ofornirowac boki i przód na czarny fortepianowy zamiast tego srebrnego, jednak dalej szukam jakiś innych pomysłów, pomóżcie bo to opóźnia moje prace, tak to już bym zaczął robić. :D

[ Dodano: 2009-05-13, 10:39 ]
i jeszcze wdzięczny bym był za podanie jakiś ciekawych stron z kompletnymi projektami diy oprócz elektrody :D Z góry dziękuje!!

oo tak, to jest to czego potrzebowałem :D chyba takie zrobie, zakochałem się ;D wielkie dzięki!!

Powrót