Hej dzięki za szybką odpowiedz i widzę ze temat ciszy się dużym zainteresowaniem. Jeśli chodzi o fundusze przeznaczone na budowę tego projektu to nie potrafię teraz dokładnie ile będę posiadał gotówki bo to może się zmienić na Bierzach chwile ma tylko 400zł ale po 10 lipca może to ulec zmianie bo nie wiem ile będzie mnie kosztowała naprawa samochodu i ile mi zostanie po tym kasy. A jeśli chodzi o to ze zakupiłem wcześniej przetworniki to po prostu trafiła mi się okazja kupiłem je za 140złoty i dlatego jakoś nie narzekam na to ze się pospieszyłem z zakupem głośników. Szkoda tylko ze niema tego SCX nisko tonowego w wersji 4 omowej bo bym zrobił połączenie szeregowe no i by to ładniej wyglądało no ale cóż trzeba iść na kompromis.
Jeśli można prosić to z chęcią bym się dowiedział ile by kosztowało zrobienie zwrotnicy do tego zestawu. A jeśli chodzi o pomoc dla mnie to bym się z chęcią się dowędzał na temat wygłuszenia do tego zestawu czyli ile i gdzie zastosować i jeszcze na temat B-R jakich rozmiarów i jakie strojnie bo jak zacząłem tworzyć w Winisd to mi dziwne rzeczy wychodziły bo się na tym nie znam. A jeszcze się zapytam znacie może jakieś dobre projekty 3 drożne albo 3,5 tzn. połączenie szeregowe nisko tonowych bo mój ojciec się nachapał na taki zestaw i dlatego też chce żebym robił cos takiego no i oczywiście mogę mieć wsparcie finansowe od niego ale tu tez wołał bym jakiś w miarę rozsądnie tani zestaw .
[ Dodano: 2008-06-27, 11:24 ]
A i jeszcze jedno czy dało by rade podanie bardziej dokładnie objętości do tych głośników i czy w tym programie „ Wymierz bez Stresu ‘’ to mam zwracać na największa uwagę na litraż wewnętrzny ???? przy projektowi obudowy
[ Dodano: 2008-06-27, 11:31 ]
A zapomniałem dopisać jeszcze przy tym co mam zwracać uwagę na litraż wewnętrzny czy jednak na rzeczywisty bo liczę obudowę na litraż wewnętrzny do nisko tonowego gdzie mam podane ok. 25 litrów to mi dosyć duże pudlo wychodzi powyżej 50 cm wysokości
[ Dodano: 2008-06-27, 11:39 ]
A średniaka nie da się zrobić 3 litowej komorze dlatego ze nie da się wyliczyć wysokości bo wchodzi tak że średnica głośnika czyli te150mm jest większe od wysokości komory dla niego. Możecie mi w tym pomóc w wyliczeni skrzyni ???