• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomoc w budowie subwoofera

Reakcji
0
Witam.
Chciałbym niedługo zbudować subwoofer na głośniku do 100zł. Wybór padł na stx 22/140 scx, chyba ze jest cos lepszego w tej cenie do muzyki? Wzmacniacz chciałbym zastosować gotowy, myślę o panelu 150w od Irka, albo ew. czymś innym tak do 200zł, żeby zasilił tego STXa. Proszę o pomoc.

No ale w czym mamy Ci pomóc? Zadaj parę pytań to postaramy się odpowiedzieć... W cenie do 100zł raczej ciężko o coś lepszego...

nie dokończyłem, Proszę o dobór wzmacniacza do 200zł, z możliwościa podłączenia satelitek dwóch na przyszłość.

czarekp9, życzę powodzenia w podłączaniu satelitek... To jest wejście wysokopoziomowe a nie jakaś końcówka zasilająca satelity...

aha, rozumiem, a gdzie mogę dostać najtaniej wzmacniacz z możliwościa podłaczenia satelitek? I jakiej mocy wzmacniacz jest potrzebny do zasilenia tego stxa?

Do 22scx minimum mostek TDA, a to co podałeś ,,z możliwością podłączenia satelitek" to pojedyncze TDA więc odpada... Musisz poszukać czegoś na tranach lub zrobić/kupić mostek TDA... W ogłoszeniu był jakiś matronix, myślę że za te pieniądze był godny uwagi... A co do podłączania satelitek to sobie odpuść, do tego typu rzeczy masz gotowe wzmacniacze stereo lub możesz później samemu sobie zrobić jeden z wielu wzmaków

Powrót