• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w doborze 3 way

Masz miejsce na 13cm "średniak" ? :p

Poza tym zwrotka nie jest pod 3-way :D

Zajrzyj do działu giełda i wyprz w AT - masz tam podstawowego 3-way'a od DLS'a

zwrotka jest pod 3 way
GZRX 2-Way podpina sie tylko pod woofer
a zwrotke z 13x podpina sie pod sredniaka i twitera
wiec sa 2 zwrotki na strone
a pozatym nie pytam sie czy mi wejdą tylko kture lepsze

Lepsza propozycja by było jednak 2way, skoro pojęcia nie masz w temacie to na cholere chcesz sobie utrudniać? Gwarantuje Ci że ogarnięte 2 way sprawdzi się lepiej w danym budżecie niż jakieś kombinacyjne gotowe 3 drogi. Chyba że jesteś sobie sam zwrotki postrugać (w co oczywiście wątpie) to wtedy tak jak Ci Paweł powiedział, diy.

chcialem wkleic link do ciekawych niedrogich 3 drog, ale nie znalazlem tematu
mamusa - kojazysz tego golfa?

bardzo podobal mi sie ten zestaw ;)

na zestwa moge przeznaczyc nawet 2500 pln ale sprzęt chce kupować na raty co do diy lubie sie pobawić zwrotnice sam wykonam ale tylko ze schematu

chcialem wkleic link do ciekawych niedrogich 3 drog, ale nie znalazlem tematu
mamusa - kojazysz tego golfa?

bardzo podobal mi sie ten zestaw ;)

Znam z forum, ale nie słyszałem nigdy. R6A + CDM + mt23. Ale ciężko to nazwać budżetowym zestawem, bo ponad tysiaka trzeba wydać za same przetworniki.

na zestwa moge przeznaczyc nawet 2500 pln ale sprzęt chce kupować na raty co do diy lubie sie pobawić zwrotnice sam wykonam ale tylko ze schematu

Czyli pojęcia nie masz a porywasz sięz motyką na słońce.

Kup dobry, duży tweeter który można nisko ciąć i solidny woofer. Nawet jak pasywki nie ogarniesz to aktywnie się pobawisz, a 3 way to już grubsza rzeźba.

Oczywiście

R6a ,cdm54 ,rc1

cfs165.25 ,qm100tc ,rc1

Długo tak można

Powrót