• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w doborze głośnika

Reakcji
0
Witam

Stałem się niedawno "szczęśliwym posiadaczem skrzynek glośnikowych "noname". Po rozebraniu stwierdziłem żew środku znajdują się głośniki Westra 4xKW-160-1328 oraz 2xCT-57-248.O ile na temat tych pierwszych znalazłem dane , to te drugie sprawiły mi kłopot.
Proszę więc szanownych forumowiczów o pomoc w dobraniu zamienników.Z uwagi że jest to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość.Pozdrawiam .

Witamy na forum ;) Zamieściłeś temat w nie właściwym dziale. Poproś kogoś o przeniesienie. Druga sprawa, zdajesz sobie sprawę że trzeba zmienić zwrotnice albo zastosować takie same jak oryginalne. Są uszkodzone że chcesz je wymienić czy grają jakby im się nie chciało?

Jeżeli jest w kolumnie zwrotnica, to pokaż ją ;) Chodź z doświadczenia wiemy że nie warto wymieniać od tak po prostu, tylko zrobić sprawdzony nowy projekt.

Jeżeli chcesz tak bardzo to prosze tanią a dobrą kopułkę:
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=2&vSubPage=418&vItemDB=itemdb

Stx PJ podobny klasowo do Westry czyli teraźniejszej Tesli ;)

majkipe, jak masz mozliwosc to daj fotki tych glosnikow. westra to eksportowa marka tonsila, tesli i czegos tam jeszcze... wiec moze cos znajomego sie znajdzie ;)

Na chwilę obecną tylko to tak na szybkiego
Belastbarkeit: 50 W-RMS / 80 W-Max
Impedanz: 8 Ohm
Schalldruck: 88 dB
Frequenzbereich: 45-4000 Hz
Resonanzfrequenz fs: 48 Hz
Gesamtgüte Qts: 0,44
Äquivalentvolumen Vas: 30 l
Einbaumaße:
Außendurchmesser: 165 mm
Einbaudurchmesser: 148 mm

Prościej będzie chyba kupić coś nowego (głośniki) i wsadzić w te obudowy ;) Chyba że chcesz robić je sam?

Paweł S. "no to bedzie problem :/".Skusił bym się na jakiegoś Tonsila,tylko jakiego i jaka zwrotnica do samego tonsila, dół gra dobrze to bym zostawił.

Powrót