• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w rozszyfrowaniu zwrotnicy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Witam forumowiczów! Jakiś czas temu przeglądałem nowe kolumny serii Pylon Audio. Najbardziej wpadły mi w oko Kolumny podłogowe Pylon Pearl 25 http://stereoikolorowo.blogspot.se/2014/05/kolumny-podogowe-pylon-pearl-25.html oraz Kolumny Pylon Sapphire 25 http://stereoikolorowo.blogspot.se/2015/03/kolumny-pylon-sapphire-25.html Bardzo bym chciał któreś z nich sklonować. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc głównie z rozszyfrowaniem zwrotnic?? Wysokości kolumn są podane w artykułach oraz zdjęcia zwrotnic. Bardzo proszę o pomoc :)

To którą 2,5 drogę polecasz ?? Zależy mi na mocnym basie. Nie mniej jednak bardzo proszę o pomoc w tych zwrotnicach :) Kolumny Pylon Sapphire 25 kosztują ponad 3kzł a są zrobione na tanich i dobrych głośnikach myślę że cena DIY nie przekroszyłaby 1,2kzł :) Tylko teraz wymiary i zwrotnica :(

Ostatnia edycja:
W zwrotnicach widzimy dokładnie tyle samo co ty

Co do basu to ja bym szukał cos innego

No właśnie tylko co :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Słuchałem kolumn Pylon Pearl 20 i byłem miło zaskoczony, więc bardzo bym chciał zrobić projekt Pylon Pearl 25 czyli 2,5 drożny. Wiem że użytkownik LuSzTi się przymierzał do 2,5 drogi ale nie wiem czemu nie wyszło. Tak czekałem na jego zwrotnice i wymiary :)

Jak kupisz glosniki, zbudujesz wstępne skrzynki i wyslesz komplet to kogos to ktos napewno ci taki projekt zrobi
Ale nie licz na projekt z twoich linków

Chyba, ze ktos cos takiego juz robił

U nas popularny jest 2,5 drogi na stx
Te napewno graja lepiej basem

No może ktoś zrobił Pylon Pearl 25 bo Pylon Pearl 20 zrobił już LuSzTi. Więc liczę na to albo na propozycję 2,5 drogi w granicach 600-800zł. Bądź 3 way z dobrym basem.

- - - - - aktualizacja - - - - -

A takie kolumny ?? Co o nich myslicie ?? Visaton VOX 200 light

Visaton VOX 200 light też bym chciał się dowiedzieć coś o nich tylko nie od kogoś kto pobiera pensje na wiązowskiej 40

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót