• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomoc w wyborze głośników do 600 PLN ?

OK czyli kupuje to
takero napisał:
s@jmon, stx 22scx + 14scx + PJ (oczywiście GDWK)
i będę walczyć dalej

Jeszcze mam pytanie do tej zwrotnicy tz.robić ją samemu czy można u kogoś na forum zamówić ?

Mam jeszcze jedno pytanie jakie byście doradzili głośniki do centrala i efektowych ? pewnie coś na STX-e ale co najlepiej sie na to nadaje jak już wspomniałem pokój mam duży 40m2 wiec za małe to raczej nie może być. Oczywiście żeby również można bezproblemowo zbudować zwrotnice.

Pawel S. napisał:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=15198

czyli
GDN 14 SCX + GDWK PJ

[/URL]

Czyli w tym układzie mogę zastosować w centralnym dwa GDN-y podłączone do zwrotnicy czy tak jak podałeś w linku z jednego zrobić membranę bierną ?

PS. Pawel S. dziękuję za pomoc ;>

membrana bierna
jakbys chcial podlaczyc 2 GDNy to bys musial miec glosniki 4ohm lub nowa zwrotnice. a ze zwrotnicy nie zaprojektujesz oraz brak glosnikow 4ohm to musisz zastosowac membrane bierna ;)

Jesli to maja byc kolumienki 8 ohmowe to musi byc membrana bierna. Nie da sie podlaczyc dwoch 8 ohmowych 14stek stxa tak by wypadkowa dala 8 ohm :D

Ta membrana bierna coś mi da wogóle czy tylko bedzie to jepiej wyglądać w centralnym tz wizualnie. Czy jednak zyskam na jakości dźwięku.

Powrót