• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomocy niewiem co jest nietak:(

Reakcji
0
mam glosnik extreme moc max400watt RMS 200watt i to wlozone do skrzyni o wymiarach 37cmx32cmx38cm i dwa kanały bass refleks o srednicy 6.5cm i to mam podlanczone pod wzmacniacz duzej mocy... ziemią trzęsie pożądnie ale bassu jakby niebylo słychac zabardzo:( co mam zrobic??:( z góry dzieki za pomoc
pozdrawiam

Sciagnij sobie parametry glosnika, wklep do winisd, zobacz jak masz teraz zestrojony br, jak cos bedzie nie tak to nowa obodowa...
A tak poza tym to te glosniki to chyba kiszka i moze dlatego...

ale skad mam sciagnac ten program?? i niechodzi tutaj przypadkiem o zwrotnice?? czy gdy ja zaloze to da to cos??
pozdr.

Program można sciągnąc z tej stronki a zwotnica ( a najlepiej filtr dolnoprzepustowy) akurat nie ma tu nic do tego.

prawdopodobnie masz zle zestrojona obudowe pozatym glosniki tego producenta sa bardo slabe

zdobyc parametry do glosnika wyliczyc obudowe za pomoca jakiegos symulatora przygotowac jakas rurke wykonczyc strojenie za pomoca sluchu ;0

dobra wnerwilem sie i zrobilem tak... wlozylem ten glosnik w bude 45L od srodka holernie wytlumilem uszczelnilem, usztywnilem obudowe i powiem wam... niemyslalem ze ten glosnik tyle potrafi jestem mile zaskoczony...
pozdro for all:)

Powrót