• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomocy z doborem karty graficznej

• Autor wątku Autor wątku Jimi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam,
Potrzebuję pomocy z doborem karty graficznej.
Chcę kupić coś taniego z wyjściem HDMI i żeby miała te 1GB pamięci. I żeby nie była prądożerna. Mam aktualnie zasilacz w kompie o mocy wyjściowej 350W ale nie wykluczam zmiany na mocniejszy
Karta ma być pod PCI-E x 16. Fajnie by było jak by miała możliwość podpięcia zasilania bezpośrednio z zasilacza tak w razie W jakby port był za słaby.
Mam taką płytę głowną (zdjęcia):
http://www.flickr.com/photos/119144403@N02/12888864574/in/set-72157641770513014/
http://www.flickr.com/photos/119144403@N02/12888531783/in/set-72157641770513014/

Jak czegoś nie ująłem, oczywiście dopowiem.
Z góry dzięki za pomoc.

No i chyba temat rozwiązany
karta spełnia moje oczekiwania :D
Oby tylko pasowała tak jak pisze siwy645 :D

Jest na pci-e wiec będzie pasowała do tego szukałem specjalnie pasywnej karty aby ci nie buczała czasem przy filmach i mało prądożernej, jeszcze patrzyłem na geeforcy ale one pobierają więcej prądu i mają gorszą organizacje wielu monitorów. :)

rozumiem...
ja po prostu juz dawno nie interesowalem sie tym tematem i nie wiedzialem jak to jest z tym pci-e x 16 czy to x16 ma Janus es znaczenie, czy pci-e sie rozwinelo i zmienilo standard. dzieki za pomoc ;)

Czaje... Dzięki bardzo...
Wziąłem tą MSI ze względu na to, że skoro to to samo, a tam wysyłka była gratis to wolałem mieć więcej ramu za tą samą kase...
Może się przyda jak będę musiał na blaszaku podłubać coś w Cadzie :D

Dokładnie... Może najlepiej jak dam znać czy działa jak dojdzie :D Bo a nuż coś może nie będzie chciało mi zadziałać

Temat można zamknąć
Karta ruszyła z miejsca bez żadnych problemów. Dodam, że wyjście HDMI działa w karcie nawet bez zainstalowanych sterowników czy systemu. Można po włożeniu jej włożeniu zainstalować system.
Pozdrawiam

Powrót