• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomocy!!

Reakcji
0
Witam mam glosnik firmy Blow Adrenaline v-200 jego parametry to sr.8 cai 300 W max. 4 ohm czestotliwosc 42-6000hz Magnet 30 oz aluminiowa membrana sr. cewki 1,6 cala. Ccialbym zrobic do niego obudowe al eporostu nie znam sie na tym komletnie i nie wiem ja duza obudowe zrobic zey najleszy efekt uzyskac i czy lesza bedzie obudowa Bass Reflex czy Band-pass. Jezeli ktos obliczylby mi akustyke to bylbym bardzo wdzieczny!! z gory dzieki

obliczylby mi akustyke

NC

ani bass reflex ani band pass
nie masz parametrow to kleisz bude okolo 20L dla niego, montujesz glosnik, klekasz przy luzku i odmawiasz rozaniec w intencji nowej konstrukcji zeby zagrala jakos.

PS po co kupiles glosnik bez parametrow TS ??

podaj mi VAS, Qts, Fs .. to ci oblicze obudowe, z "obliczeniem akustyki" bede mial problem ;]

wisnia, ale nie napisales mu ze obudowa ma być ZAMKNIĘTA, czyli bez zadnych otworów, bo chlopak pewnie zbudowalby cos i twardo sie czepial ze nie jest to b-r ani b-p a zle gra ;]

Maxi, chyba naprawde powinnismy dawac bezposrednie linki do artykułów, pewnie 10% pytających przeczytaloby je jezeli mieliby podane na tacy, bo przeciez samo "arykuły na stronie głównej" nie wystarcza, bo to szukać trzeba...

digital... tak to juz jest ze wszyscy zamiast najpier zobaczyc co jest na stronie głównej, poczytac, poszukac na forum to od razu daja nowy temat...

Powrót