• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomozcie jaki sub wybrac

Reakcji
0
Witam
Dreczy mnie temat jaka skrzynie wybrac, bylem na wielu forach ale dalej mam dylemat :/
Slucham glownie muzy techno troszke hh i dance
Wzmacniacz na chwile obecna mam 180 w rms ale w pozniejszym czasie mozna bedzie go zmenic na mocniejszy
Poszukuje cos do 400 pln
Rozmyslam nad
PowerBass S10 w zakmnietej obudowie
badz Hertz ES 250
Wyeliminowalem juz JBL i Magnat
Chce zeby ladnie bylo slychac bas a aucie
Co mi polecicie? Moga byc jak inne skrzynie Czekam na propozycje

PB lepszy jest nieco od hertza, przynajmniej tego w sterej odsłonie, nowego jeszcze nie słyszałem, ale MDS bije je na głowę.

bogus111 napisał:
Poszukuje cos do 400 pln
Rozmyslam nad
PowerBass S10 w zakmnietej obudowie
badz Hertz ES 250
skoro szukasz "pompek" to bym polecil jeszcze peerlessa resolution 10
jednak do tego typu glosnikow potrzebujesz przodu ktory ladnie "kopie"
no i przychylam sie do propozycji kolegi - MDS10 ;)

widze ze MDS jest troche drozszy :/
a 400 to maks co moge przeznaczyc,
pod jakim wzgledem mds jest lepszy?

Rzeczywiscie dobre opinie ma mds ale ciezko dostac ten model a ja bym wolal juz cala skrzynie kupic chyba zostane przy pb

bogus111 napisał:
a ja bym wolal juz cala skrzynie kupic chyba zostane przy pb
w takim razie po cholere zadajesz pytanie
bogus111 napisał:
Co mi polecicie? Moga byc jak inne skrzynie Czekam na propozycje
;]
akurat PB nieznam ale i tak bym wolal Resolution 10
chociaz i tak tego typu glosniki mi sie znudzily i zdecydowanie bardziej wole cos pokroju MDS'ow ;]

Cos pokroju mds ? mozesz cos zaproponwac ? tylko zeby bylo dobrze dostepne na polskim rynku, jakas gotowa skrzynie

bogus111, o gotowych skrzyniach to raczej zapomnij, lepiej zamów taką u kogoś z forum np.

zebys w polsce kupil cos o podobnych mozliwosciach to niestety musisz wydac 2x wiecej ;]
rozchodzi sie o glosniki ktore sa szybkie, potrafia jednoczesnie wytworzyc niezle cisnienie i sa muzykalne i zroznicowane...
zupelne przeciwienstwo "pompek"

Na takie rozwiazanie mnie poprortu nie stac chcialbym miec w miare czysty i ladny bas w aucie co bedzie najlepsze z tanszych skrzyn

bogus111 napisał:
a co proponujesz z uzywek
www.allegro.pl :)
Zaraz czegoś poszukam, ale wiem że można kupić nieraz coś naprawdę w dobrej cenie, sam nieraz kupowałem głośniki za ułamek ich ceny, jakiś czas temu głośnik który kosztuje ponad 1000zł kupiłem za 300...

w gre wchodzi tylko jedna skrzynia.
A te skrzynie hertza i pb? dosc sporo osob je zachwala i sa zadowoleni z nich, czy naprawde tak slabo graja?
takero jak bys cos znalazl godnego uwagi to bede wdzieczny :)

bogus111 napisał:
A te skrzynie hertza i pb? dosc sporo osob je zachwala i sa zadowoleni z nich, czy naprawde tak slabo graja?
niewiem jak to jest w przypadku PB ale u hertza stosunek jakosc/cena byl zbyt niski zeby to kupowac.

Powrót