• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomysł na klona Wilsonów 3 (wolna dyskusja)

Reakcji
0
Dzień Dobry,
Graty do pre i jiga zamówione, wkładka i rurka także.
Z tej okazji myślałem nad jakąś bardzo dobrą kopią Wilsonów. Mówiąc bardzo dobrą mam na myśli brzmienie i wierne odwzorowanie kształtu.
Myślałem nad takim zestawem głośników SB ACOUSTICS MW16P SATORI , SCAN-SPEAK 26W/8867T00 REVELATOR wysoki nie wiem?
Te przetworniki z tego co czytałem są bardzo dobre i mega przypominają oryginał (nawet plamki na średnich). Podsyłam link z którego patrzę bo co zdjęcie to inna wersja http://cdn.stereophile.com/images/211wilson.2.jpg
Jednak nie wiem jak z aplikacją dopiero będę się uczył projektowania zwrotnic troszkę teorii znam więc mam nadzieję że z waszą pomocą w moich nie zbyt odległych planach powstaną Wilsony.
Zachęcam do wypowiadania się szczególnie doświadczonym konstruktorom. :)

z Marianem gadaj, jego pomoc przy stolarce będzie bezcenna. Widzę że, chyba nawet blisko macie do siebie ;)

Nie wiem czy celowałbym w Satori 16 cm, miałem plan na podobne kolumny...miałem nawet zbudowany prototyp...i zrezygnowałem i z aluminiowego Revalatora na dole i z 16 cm Satori. Z mojego setu ostały się jedynie wysokotonowe berylowe Iluminatory.
Nawet ostało mi się jakieś zdjęcie

Szczena mi opadła że wymyśliłem sobie coś od tak i już ktoś to robił chyba to forum nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.
Co w tym zestawie Ci się nie podobało?

Powrót