O..., nie spodziewałem się aż takiego odzewu

Wielkie dzięki za propozycje, ale wolałbym nie pożyczać głośników, zawsze mogą się uszkodzić w transporcie.
Chciałbym, żeby projekt był w miarę innowacyjny, żeby wniósł coś nowego (czy to pod kontem głośnika, jakaś TL-ka na niedużym głośniku -tutaj byłaby potrzebna wiedza też innych osób).
Mogę na jakiś czas udostępnić magnezowego Excela W12.
W12 spełnia całkowicie kryteria, ale jest za drogi i nie wiele osób by skorzystało.
Hmm... od dłuższego czasu leżą w szufladzie HDS 134 NOMEX, postanowiłem je sprzedać, ale do pomiarów mogę udostępnić.
HDS134 - dobre są te głośniki nomexowe, ale HDS164 mam i dla mnie nie była by to nowość.
XT25TG chetnie i czesto uzywany jest w projektach glosnikow ze zwrotnica pierwszego rzedu. Moze warto pojsc w te strone.
Właśnie wydaje mi się to trafną uwagą. Muszę tylko wcześniej przetestować obudowy, żeby wybrać tą która w jak najmniejszym stopniu "zafaluje" pasmo XT.
Na razie można obrać kierunek I rzędu dla XT i obudowa TL dla jakiegoś niedużego niskośreniaka - co myślicie?
---------- Post dodany o 19:54 ---------- Poprzedni post o 19:42 ----------
Dobre i niedrogie to tylko Fountek FW146 albo Dayton RS150.
Wydają się te głośniki być ciekawą propozycją. Aluminiowe n.ś. głośniki chyba bardziej spełniają moje kryteria co do dźwięku.