• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomysl na panel czolowy

• Autor wątku Autor wątku mkul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
zrobilem wreszcie wzmaka do kina domowego, w obudowie po starym wzmaku i nie wiem jak ja wykonczyc, tzn. wyszlifowalem panel, ale pozostalo wiele otworow po niewykorzystywanych potencjometrach i przyciskach, macie jakis pomysl jak to wykonczyc zeby ladnie wygladalo? w najgorszym wypadku nakleje lakierowana sklejke, ale troche mi sie to nie widzi

jestes z wroclawia
to duze miasto
Idz do sklepu z artykulami metalowymi i kup kawalek plaskownika aluminiowego o odpowiednich wymiarach, nawierc otwory i wyszlifuj go. DO tego jest potrzebna wiertarka i papier scierny
na forum ktos juz opisywal jak szlifowac aluminium.

Witam
Ta obudowa to był kiedyś amplituner TOSCA w przednim panelu dziur jak w sicie
(potencjometry, przyciski,skala itp) na to przyszła płytka laminatu z miedzią (taka do płytek drukowanych, trochę żywicy epoksydowej jako klej i lakier metalic w spreyu
Laminat jest świetny w obróbce a pozatym jak coś nie tak to zalewasz żywicą szlifujesz i startujesz od zera (dodam że laminat jest z dwóch części bo nie miałem takiej dużej płytki)
jak chcesz zdjęcia w iększej rozdzielczości to ci mogę przesłać na email

Załączniki

• front_got.jpg
    front_got.jpg
    46.5 KB · Wyświetleń: 0
jeden otwor ma srednice ze 40mm i raczej nie wykonam go idealnie, teraz tak mysle moze by z jakiegos latwo obrabialnego materialu wyciaic jakis ksztalt, ktory zasloni niepotrzebne otwory i nakleic go na przedni panel tylko, ze nic poza sklejka nie przychodzi mi do glowy:(

P.S. fajny pomysl z tym laminatem, jak mozesz to poprosze zdjecia: mkul@o2.pl

dzieki bogsal dotarly fotki, naprawde super ci wyszedl wzmak, jak firmowy gratuluje

Ja tez bym prosil o fotki johny@14.pl

Mam rozumiec ze ten panel to zwykly laminat przyklejony do starego panelu i z napryskanym lakierem na warstwe miedzi? Bylo to jakos szlifowane, czy cos w tym stylu? Na tej fotce bardzo ladnie to wyglada.

1) To jest końcówka mocy słynny TDA7294
2) Napisy są na przezroczystej foli samoprzylepnej do drukarek atramentowych (praktycznie folia nie widoczna -trochę się błyszczy) nie zcierają sie

Gdzie można kupić tą żywice i w jakiej cenie ona jest i za jaka ilość ?? Właśnie dostałem fotki jak dla mnie ekstra pomysł jak i samo wykonanie. pozdro

Żywicę epoksydową kupisz w sklepie typu auto-części, supermarketach typu obi, castorama, ale najtaniej jest w sklepach żeglarskich.Ceny różne zależy od ilości.
Laminat możesz kleić innymi klejami dwuskładnikowymi np distal

Powrót