• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[PORADA] mały gabarytowo wzmacniacz

Reakcji
0
Słuchajcie, szukam małego wzmacniacza na półkę. Ma napędzać malutkie kolumny z mi-low 15cm o niskiej efektywności. Zastanawiałem się nad lampą (byłaby to moja pierwsza), żeby spróbować czegoś innego. Zależy mi na przyzwoitym dźwięku (dobra lokalizacja źródeł) oraz basie bo i tak go będzie niewiele na tych monitorach. Możecie coś polecić w przyzwoitych pieniądzach? (do 2000zł) Czy dałoby radę przerobić wzmacniacz słuchawkowy (np SOHA) na kolumnowy i czy miałoby to w ogóle prawo bytu...?

też o tym myślałem, jest trochę pochlebnych opinii na temat Tripath'a, ale też są opinie, że brakuje mu dołu i lepiej gra na akumulatorach. Jeśli macie jakieś swoje typy to podawajcie.

Popytaj się może ktoś Ci pożyczy do testu. Ja ogólnie mam dobre doświadczenia, nie robiłem porównań ale stereofonia mi się podoba.
Tylko ja na razie taniutkimi wzmacniaczami się bawiłem :)

Powrót