• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PORADA O KUPNO SPRZĘTU

Reakcji
0
NA WSTĘPIE PRZEPRASZAM ZA ZAŚMIECANIE FORUM...

CHCIAŁBYM SIĘ PORADZIĆ. NA DNIACH CHCIAŁBYM KUPIĆ JAKIŚ SPRZĘT GRAJĄCY, JEST KILKA OPCJI: (DYSPONUJE KWOTĄ OKOŁO 1000 ZŁ) KUPIĆ JAKIŚ UŻYWANY AMPLITUNER STEREO I POTEM DOKUPIĆ GŁOŚNIKI, KUPIĆ OD RODZICÓW AMPLITUNER ONKYO (MODEL TX-DS575), ALBO KUPIĆ NOWY AMPLITUNER JAKIEJŚ NIŻSZEJ KLASY. WIEM, ŻE TROSZKE ZAWRACAM DUPE ALE NAPRAWDE TO JEST DLA MNIE WAŻNE. ALBO JESZCZE MOGE KUPIĆ JAKĄŚ WIEŻE. TEN AMPLITUNER RODZICÓW W SKLEPIE KOSZTUJE COŚ OKOŁO 2500 ZŁ I MA 90 WAT NA KANAŁ. NIE WIEM CZY KUPIĆ OD RODZICÓW CZY COŚ UŻYWANEGO. POOOOOOOMOCY !!!

sam sobie dales odpowiedz pomysl!!!
pozatym nikt ci tu nei pomoze bo to ty bedzxiesz sluchal do wyborm amsz yamachy technicsy denony hermany itd!!!!

ja bym kupił od rodziców :)
sprzęt ma znaną historię wiesz jak gra. zaoszczędzisz czasu i pieniędzy.
pozatym z rodzicami zawsze można się dogadać i niekoniecznie od razu wpłacać całą kwotę.

a jakbyś nie reflektował to ja bardzo chętnię go postawie u siebie ;)

Przegapić takš okazję (Onkyo+ta cena+rodzice) to wstyd zdecydowanie większy od tego ze z takš możliwoœciš wogóle o to pytasz.

Rozkaz brzmi tak:
Bacznoœć! Do rodziców marsz! Amplituner Kup! Spocznij.

Pozdrawiam

Ten amplituner rodziców to jest coś w tym stylu: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=27016973 . To jest sprzet typowo do kina domowego, a mi chodzi tylko i wyłoncznie o słuchanie muzyki. Lepiej kupić od starych ? Czy jakiś uzywany wzmacniacz o duzej mocy. W przyszłości mam w planach kupno jakiś więkrzych kolumienek coś koło 250 WAT i chciałbym się zaopatrzyć teraz w jakiś mocny wzmacniacz. CO ZROBIĆ ??????????

250W? gdzie będziesz tego słuchał? w hangarze?

jak miałem u siebie estradówki i wzmaka odpowiedniego przeogromnej mocy to na 75% dobrze było słychać u sąsiada. w mieszkaniu nie dało się słuchać.

napisz do czego będziesz wykorzystywał te potwory.

zdefiniowanie celu jest priorytetem przy wyborze i planach zakupowych.

A moim zdaniem identyfikowanie sie jako goscia który nigdy nie bedzie korzystał z kina domowego jest trochę naciągane.
Nie wierze ze kiedys nie stwierdzisz, że kd ci sie podoba.
Tak wiec kupując ten ampli masz kino domowe dobrej próby i naprawdę niezły wzmacniacz stereo. Jesli twierdzisz ze tylko muza to co powiesz na CD audio nagrane w dts? a to bez ampli to tylko teoria. Jesli natomiast jestes purystą 2.0 to po co zawracasz nam głowe jakimś tam ampli? :)
90 wat na kanał to wcale nie tak mało i nie wydaje sie zeby ktoś w bloku (lub nawet w domku) potrzebował wiekszej mocy w innym celu niż robienie hałasu. Pamiętaj że Onkyo to porządne zasilacze (naprawde porządne) i szerokie pasmo rzenoszenia.
Nie spotkałem sie z opinią (swiadomego) urzytkownika Onkyo ze w stereo jest żle.

Pozdrawiam

Mam dużą chate (około 270 m2) i mam zamiar organizować jakieś impreski. A pozatym sprzęt będzie wykorzystywany do słuchania muzyki na dworzu, a konkretnie na ogródku (tam tez są i będą impreski). Ten amplituner ma albo 90 albo 75 wat na kanał.

Powrót