I po co komu ten schemat jak wykresów brak?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
takero napisał:Nie na temat...
tak, to te ,choć kto tam wie czy jakiś zmian w zwrocie nie wprowadziliYoshi_80 napisał:takero, te monitorki to te co rok temu na AS można było usłyszeć?![]()
Może i tak, nie znam tej osoby.bawolek napisał:PS bez urazy ale akurat do osoby ktora projektowala np 3drozny zestaw opublikowany na stx...to brakuje ci naprawde sporo ;p
Żeby wiedzieć czy zwrotnica jest poprawnie złożona to trzeba jej słuchać? skad wziołeś tą teorie? odsłuch to jest nie odlączna forma sprawdzania zwrotncy, ale układ schematyczny i charakterysyki impedencji, wypadkowa, oraz filtracja głośników więcej na powie niż sam odsłuch.takero napisał:Słuchałeś tej zwrotnicy w aplikacji ?
Bo jeśli nie to skąd możesz wiedzieć czy jest dobra czy nie ?
Nie, że popranie złożona, ale czy nam dzwiek pasuje przy takiej aplikacji. mysle ze o to chodzilo...piku16 napisał:Żeby wiedzieć czy zwrotnica jest poprawnie złożona to trzeba jej słuchać?
czy ktoś ci czegokolwiek zabrania ?piku16 napisał:to juz tego nie wolno?
po pierwsze to wziąłeś,piku16 napisał:Żeby wiedzieć czy zwrotnica jest poprawnie złożona to trzeba jej słuchać? skad wziołeś tą teorie? odsłuch to jest nie odlączna forma sprawdzania zwrotncy, ale układ schematyczny i charakterysyki impedencji, wypadkowa, oraz filtracja głośników więcej na powie niż sam odsłuch.
Z 8R spada do 6R, to poniżej 30% więc jak najbardziej w normie.piku16 napisał:Ja mówie tu tylko i wyłącznie o tym, że impedencja diamteralnie wzrasta i moim zdaniem jest zle. Ipdecencja powinna się trzymać minimum ipedencji+/-. przecież była o tym mowa wiele razy.
.
Twoim zdaniem impedencja która wzrasta o taką duzą wartość(cieżko mi powiedziec bo stx wkleił strasznie nie wyrazną fotke) jest popranie złożona? weż podepnij to do wzmacniacz lampowego ciekawe co on na to powie :razz:takero napisał:Nie można sprawdzać zwrotnicy jako oddzielnego bytu, poza oczywiście błędami krytycznymi.
Zwrotnicę testuję się wraz z głośnikami w kolumnie, słucha się , bo to przecież sprzęt audio, a tutaj brzmienie , subiektywne dość zresztą, jest wartością nadrzędną i wtedy się wyrokuje czy się komuś podoba czy nie.
wszak to diyaudio.pl, a to zobowiązuje żeby w ojczystym języku pisać.piku16 napisał:Ojj widze że bawi cię poprawanie moich literówek....
oj tam zaraz pod lampępiku16 napisał:Twoim zdaniem impedencja która wzrasta o taką duzą wartość(cieżko mi powiedziec bo stx wkleił strasznie nie wyrazną fotke) jest popranie złożona? weż podepnij to do wzmacniacz lampowego ciekawe co on na to powie :razz:
Daleko nie trzeba szukać spójrz na zwrtonice np; Yoshiego.ile jesteś w stanie wymienić mi zwrot których impedancja w całym paśmie trzyma się w normie +- 30% ?