• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Porządny Cd do 150

Reakcji
0
Witam

Doradżcie co kupić , potrzebuje CDka mam 150zł myslałem o denonie (bo by mi pasował do amplitunera) albo o yamaszce (bo ładne).

Wymagań wielkich nie mam ale chciałbym sprzetu który będzie czytał wszystko i nie sprawaił problemów a ew. naprawy nie były drogie.

Słyszałem opinię że denony są strasznie czułe i nie lubia porysowanych płyt, czy to prawda?

JA Ci doradze to co mam czyli SONY CDP-XE 220. Sprzęcik pierwsza klasa, czyta praktycznie wszystko nawet dosc mocno porysowane płyty. Z reszta był już jakis topic o CD-kach...

Ja właśnie kupiłem w megapromocji Onkyo DX-7111 za 160zł.
# Jednobitowy przetwornik C/A
# Odwracanie pamięci
# 5 trybów powtarzania
# Pamięć losowa (36)
# Odtwarzanie w kolejności losowej
# Wyjście analogowe(liniowe)
# Filtr cyfrowy 352,8 kHz, 8 x oversampling
# Pasmo przenoszenia: 5 Hz - 20 kHz
# Stosunek sygnał/szum: 100 dB
# Zakres dynamiki: 96 dB
# Całkowite zniekształcenia harmoniczne (przy 1 kHz): 0,004 %
# Separacja kanałów (przy 1 kHz): 90 dB
# Zniekształcenia mechaniczne: poniżej progu mierzalności
# Wymiary (S x W x G): 435 x 91 x 302 [mm]
# Masa: 4,0 kg
Cena nowego 850zł
Jeden z najlepszych o ile nie najlepszy w tym przedziale cenowym.
Pozdro.

na lukarze jest pelno topikow na temat cd, stelmach tez tam polecal kilka modeli ktore sa podatne na jego tuning...

ja jakis czas temu kupilem na allegro przed przypadek ( nie to zalicytowalem co mialem pod koniec aukcji ;/) Sony CDP-395 :) za 160 zł chyba :), grac gra, naraznie nie mialem problemow, ale w sumie to nie wiem po co kupilme :)Hehe, i tak przewaznie slucham z kompa, moglem zainwestowac w Audigy :).
a tak wogole to chyba troche przeplacilem za ten model ;/. chociaz bylo pare osob na tej aukcji co dawaly po 150zł ;/ eh... bledy kosztuja :|

Powrót