• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Poszukuje prostego programu graficznego

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
tak jak w temacie program graficzny umozliwiajacy robienie rysunkow technicznych, tylko zeby byl prosty mam gdzies autocada i ni cholerki nie czaje bazy a nie chce mi sie marnowac teraz na to czasu.
chce mcos co pozwoli przy zachowaniu skali propozcji narysowac projekt np subwoofera czy kolumn.
poozdrawiam!!

prostszy do rusunków technicznych no to Corel, a autocad nie jest trzudny tylko ze tam jest to do czego M$ nie przyzwyczaił urzytkowików czyli rysowanie rysunków technicznych zapomocą komend-pisania!

jak sie postarasz to i w paincie dobry projekt zrobisz :) FPPfan zrobil projekty swojego suba w paincie i swietnie mu to wyszlo

to zalezy jakiego masz kompa ale do takich zabawa ja lubie 3Dmax ...nie jest trudny ale wymagajacy osprzetowo.
oto wspolpraca z photoshop'em

1600MHz i 512DDR ramu mysle ze styknie. chodzi mi o prostote ale zebym mogl ladnie wyskalowac, przeliczyc wszystkie wymiary, p prostu zrobic caly projetk w dobrych proporcjach itp. poki co lookam na corela, moze cos z tego bedzie.

pozdrawiam!

3ds max jest kozacki :) Tyle, że do robienia projektów są chyba lepsze i łatwiejsze programy.

TatoTurbo, Co ty tu człowieka w błąd wprowadzasz z tym 3Dmax'em :) ...sam siedze nad nim od jakiegoś czasu i mnogość opcji jest nie do opanowania. Wracając do tematu polecam mimo wszystko jakiegoś autocada np 2000 (te nowsze są bardziej zakrecone) program naprawdę prosty, a do rysunku technicznego wręcz idealny.

UFOK napisał:
TatoTurbo, Co ty tu człowieka w błąd wprowadzasz z tym 3Dmax'em :) ...sam siedze nad nim od jakiegoś czasu i mnogość opcji jest nie do opanowania.

to prawda ale jak zbytnio nie bedzie kombinowal to napewno zadziala :D
to nie chodzi o zaawansowane opcej ale szescian i walec to odrazu znajdzie ...jest masa turotoriali (czy jak to sie tam pisze) fakt faktem ze tam mozna zrobic cala kolumne ktora bedzie wygladal jak ze zdjecia (dla mnie ten stopien jest nie do osiagniecia podobnie do tego co piszesz :)

ja korzystam z autocad'a - co prada nie dawno i umiem bardzo niewiele - ale rysowanie
opanowalem niemal od razu - ba nawet proste konstrukcje w 3d juz umiem zrobic :)

nie mniej to moje 3 podejscie do tego progza... chcialbym kiedys niezle nim
wladac bo jest to jeden z najlepszych programow na swiecie

p.s.
po co zaczynac od prostych jak mozena poskromic cos trudnego :) - bedzie wieksza frajda
nie wspominajac o satysfakcji! :D (eee niesluchajcie mnie - ja to sobie zawsze utrudnialem zycie :P)

Autocadem, możesz się nauczyć rysować, ale to tak średnio....... tak się składa, że w czasach szkoły średniej miałem okazję zrobić kurs i zdobyć certyfikat z autocada na rysunku płaskim..... tam jest tyle opcji, że sam się wszystkiego nie nauczysz, pozatym nawet nowe wersje opierają się na środowisku tekstowym i przydało by się to poznać, bo są tam takie opcje o których możemy się dowiedzieć tylko z helpa, nie ma żadnych ikon do tych opcji.
Pozatym autocad jest świetnym programem do robienia rysunków płaskich, ale w środowiski 3D trochę ciężko się w nim robi i dosyć długo - są lepsze programy- Typu SolidWorks, Catia.....-typowo pod 3D, obsługa jest napewno prostsza, ale trzeba niestety trochę czasu poświęcić. Poszukaj sobie w necie jakichś kursów, manuali - pełno tego jest i zawsze to coś.

Jest taki program SKETCHUP - coś a'la Paint 3D. Prosty, niestety mało opcji, ale spokojnie da się wykonać jakiś projekt tak dla siebie...... ja się tak bawiłem tym programem.

Frezarka1.jpg

Frezarka2.jpg

Frezarka3.jpg

wektor Sam rysujesz przetworniki i inne elementy kolumn czy korzystasz z już narysowanych?

no ja tez zawsze na papierze ale chce tez pobawic sie jakims progsem ciekawym, pobawic sie zestawieniami kolorow itp;p

Powrót