• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potki w Eq

Reakcji
0
Witam!!!
Mam korektor graficzny i są w nim potki suwakowe i troszke cieżko chodzą i moje pytanie brzmi : czy można je jakoś nasmarować zeby chodziły lekko, i jak tak to czym?

sa takie specjalne spraye ktore smaruja i konserwuja potencjometry. puszka kosztuje ok 6zl. moze to pomoze :wink:

aaa można czymś bardziej dostępnym ( może czymś z domowego asortymętu ) co może pomóc, może byc wd40 lub coś podobnego

maslem :P elektroniki nie naprawia sie raczej domowymi sposobami :) i kazdy w domu ma co innego :P

zguba, czyzbys niemial dostepu do jakiegos sklepu z elektronika?? czy wolisz wydac 6zl na piwo??;>

hmm u mnie zapwene bedzie kosztować 12 :D pujde i zobacze, moje pytanie dalej aktulane ? ;)

Do elementów stykowych elektromechanicznych są specjalne preparaty i WD40 się do nich nie zalicza. Kiedyś był taki spray, nazywał się KONTAKT.

Powrót