• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potrzebna pomoc programisty C++

Z wszystkiego wygenerujesz bibliotekę statyczną lub dynamiczną, różnica to nazwa głównej funkcji i oznaczenie eksportowanych funkcji.

A ten program już posiadasz? Jest to jakiś gotowy program, czy może Twoja aplikacja?

Brakuje tam trochę nagłówków:

Analyzer.h
AnalyzerResults.h
AnalyzerSettings.h
AnalyzerHelpers.h

I prawdopodobnie plików .cpp do nich.

Czyli ogólnie klasy Anylyzer od której dziedziczy ten IRAnalyzer.

Hmmm. Dziękuję za dobre chęci. Chciałem sprawdzić jak będzie sobie radził z analizą transmisji IR. To jakiś projekt open source. Natomiast, podobno, za niedługo taka funkcjonalność będzie zrobiona "firmowo" przez producenta. Poczekam.
Dzięki.

P.S.
Przyszło mi do głowy, że mogło by do być w pakiecie SDK ale nie ma co kombinować i trzeba poczekać.

Ostatnia edycja:
Przyszło mi do głowy, że mogło by do być w pakiecie SDK ale nie ma co kombinować i trzeba poczekać.

No i tak jest, szkoda, że mi go od razu nie dałeś, i musiałem sam szukać.

Zbudowałem Ci dynamiczną 32-bitową bibliotekę IRAnalyzer.dll, funkcje wyeksportowane to:

Kod:
const char* GetAnalyzerName();
Analyzer* CreateAnalyzer();
void DestroyAnalyzer(Analyzer* analyzer);

Biblioteka ta wymaga Analyzer.dll w tym samym folderze (jest to plik z pakietu SDK).

IRAnalyzer.dll:

http://hallak.pl/files/IRAnalyzer.dll

I Analyzer.dll z SDK:

http://hallak.pl/files/Analyzer.dll

Super, wielkie dzięki. Nie gniewaj się, taki ze mnie "programista", że oprócz podstawowej wiedzy o Bascom-ie niewiele więcej wiem.
Dziś pewnie nie dam rady ale jutro zbadam co i jak i oczywiście napiszę dwa słowa.

Pompeczka. Po wrzuceniu bibliotek program wyrzuca błędy i ten analizator nie pojawia się na liście dostępnych plugin-ów...

Błędy Panie, błędy :) Najlepiej cały log.

Ładowałem tą bibliotekę we własnym programie i wszystkie eksportowane funkcje są możliwe do użycia (min. tworzenie analizatora i operacje na tym obiekcie).

Pobierz sobie jeszcze raz bibliotekę, tym razem linkowałem ją statycznie z bibliotekami od VC (być może ich nie posiadasz w systemie):
http://hallak.pl/files/IRAnalyzer.dll

Ostatnia edycja:
Najpierw:

a następnie:

po czym program dalej działa już normalnie.

W katalogu głównym jest już fabrycznie analyzer.dll jednak innej wielkości. Po podmianie na podesłany program w ogóle się nie uruchamia.

Ok, sprawdzę jeszcze jeden możliwy powód. Czy może być tak, że SDK jest dedykowany do ostatniej, stabilnej wersji softu? Ostatnia wersja to bodajże .15. Ja mam zainstalowaną Beta .19 . Muszę zainstalować starą.

Ja ściągnąłem:

SaleaeAnalyzerSdk-1.1.14

I w nim znajduje się Analyzer.dll, który użyłem do linkowania z moim IRAnalyzer.dll

Powrót