• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potrzebne tranzystory 2SK3497/2SJ618

Reakcji
0
Witam!
Zakupiłem Płytki pcb do klona accuphase a45. Płytki są częściowo polutowane, jednak brakuje tranzystorów końcowych 2SK3497/2SJ618. Są to płytki z grupowego zamówienia , sprzed dwóch lat. Może ktoś posiada np 12 sparowanych par tych tranów. Chętnie odkupię . Albo ktoś zaproponuję co mogę dać zamiast tych tranzystorów , bo te pierwsze są dostępne w HUMA sklep, ale tych drugich nigdzie nie mogę znaleźć . Na płytce jest napisane 2sj618 lub 2scxxxx
czyli mogę zastosować 2sc z dowolnymi cyferkami? Dodam tylko, że nie jestem elektronikiem.
Pozdrawiam

To znaczy, że montuje te 2sa/2sc , reszta elementów zostaje taka sama jak do tych poprzednich tranzystorów?
Np w AVT sprzedają sparowane 2SA1943+2SC5200, Tranzystory 2SC2837+2SA1186 , lub 2SC3856 + 2SA1492 tranzystory SANKEN -takie mogły by być ?

Ostatnia edycja:
Powrót