• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

potrzebny kabel optyczny !!

Reakcji
0
czy ma ktos porzyczyc na 1-2 dni kabel optyczny ??
chodzi o to ze niedawno kupilem tv i moje dvd nie jest z nim kompatybilne :|
nie wiem o co chodzi sprawdzalem na wszystkich systemach i to samo ... brak koloru !
chces zrobi teki trick :P ze z dvd do amplitunera (optyczny) a z amplitunera do tv analog ;]
myslicie ze powinno zadzalac ??

opisz szezej jakie masz tv i akie dvd faktycznie ze np dvd zee satnow moze nie grac najprawdopodobniej zle ustawiasz format wyjsciowy jezeli telewizor jest europejski powinno byc pal a zapewne masz ntsc pewne twoje dvd ma kilka kabli moze psrobuj scartem albo chincha

wiec tak sherwood vd 4108 i panasasonic tx-29pm11p
sprawdzalem szystkie sysytemy jake tylko sa w tv i dvd ... i to przez s-videa i to przez czincza i przez euro nic ... 0 koloru tylko czarnobialy obraz
po nieudanych probach wpadl mi do glowy pomysl calkiem nowy :P
mianowicie zmienic softa ale gdzie tu dostac takie ustrojstwo do sherwooda ??
a teraz chces podlaczyc jak napislaem powyzej nie wiem czy to cos da ale warto sprobowac dlatego chce pozyczyc kabel optyczny
kupic ?? a po co mi on jak nie bedzie taka konfiguracja dzialala ?? i siano w bloto !!
jezeli ma ktos taki kabel i chcailby uzyczyc na 1 dzien to bylbym bardzo wdzieczny

sluchjaj skad masz to dvd jakois nie hcce mi sie wierzyc ze jest cos nie tak to musiao by pochodzic z dwoch roznych stron swiata chodz watpie azeby i tak wariowalo

sygnał w svideo składa się z luminacji i hrominacji(obraz właściwy i kolor) widocznie gdzieś jest przerwa, na s-card tak samo? (w s-card jest sygnał RGB)

Powrót