• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potrzebny schemat do zwrotki

Reakcji
0
Witam mam zamiar zrobic kolumny takie jak Ezo i tam byla uzyta zwrotka janbo J3-A (Podział jest na poziomie 600/4500Hz przy tłumieniu 6/12/6/12 dB/okt) i mam pytanko czy ktoś z was ma schemat takiej zwrotki bo nie mogę zanleś w necie lub podobne bo chcialbym sobie ja sam zrobić.

W kolumni maja sie znajdowac głosniki
1x Wysokotonowy Tonsil. Gdwk 9/80
1x Srednotonowy Czeska tesla ARX 150-25/8
2x Połączone szeregowo 4 ohm niskotonowe Arn 226-07/4

no dpbra a masz moze jakieś schematy zwrotnic które by pasowały do tych głosnikow?? Jakie polecasz?? (bo ja jestem zielony) Moze przez gg pogadamy??

+ preamp + masa elementów do zwrot żeby przesłuchać zaprojektowane configi + masa doświadczenia - w końcu to 3way, które nie jest tak proste do zaprojektowania jak się sądzi.
A to wszystko dla tesli i tonsila...
Nie warto po prostu.
Imho zdecydowanie lepiej albo oprzeć się na jakieś tam gotowej zwrocie - jeśli kupiłeś głośniki, a jeśli nie - zabrać się do ich doboru od nowa.

Powrót